Bejelentkezés

x
Search & Filters

Korai Öröm koncert + Müller Péter Sziámi ...And FriendsMivel a legjobb zsűri a közönség, a 2013 márciusában megjelenő új KORAI ÖRÖM albumra felkerülő számok utolsó tesztelését tervezi a zenekar január 26.-án a Barba Negra Music Clubban. Természetesen az eddig megjelent albumaikról is játszanak. Az este másik különlegessége Müller Péter Sziámi alter supergroupja, az ’…AND FRIENDS’.

Az …AND FRIENDS klasszikus alter supergroup.
A magyar könnyűzenei underground java. Kb. 1980. óta a legjobb magyar dalok messze a mainstream-en kívül születtek. Autentikus élő adásban az …AND FRIENDS koncertjein hangzanak el, amelyek mostanában méltán vonzanak újra zsúfolt házakat. Sok ezek közül az énekes-szövegíró Müller Péter Sziámi nevéhez kötődik: a Száz bolha, a Bétaville, a Boldog boldogtalan, a Kicsi kicsiszolt kő, az Amiben élsz vagy a Világegyetemista a kor nyelvén is ugyanolyan érvényesen szól,  mint születésekor. Az …AND FRIENDS azonban nem egyszerűen hagyomány-ápoló rockzenekar, hanem alkotóképes, új üzeneteket közvetítő közösség, ahol jobbnál jobb friss zenék születnek. Az URH, a Kontroll Csoport, a Sziámi, az Európa Kiadó, a Bizottság, a PUF vagy a Neurotic dalain túl ezeket kapja, aki az …AND FRIENDS bulikat látogatja. A zenekar tagjai az alter szcéna legjobb zenészei. Az új dalok zeneszerzője és a meglevők hangszerelő-producere Kirschner Péter gitáros (Európa Kiadó, URH). Szintetizátorokon Varga Orsolya (Európa Kiadó), a doboknál Angler Ákos (Sziámi, Anima Sound System), a basszusgitáron Bese Csaba (Bes-o-drom, Colorstar), Magyar Péter a percussionist, (Európa Kiadó, Sziámi, URH, Isolated), a hegedűs pedig Duka László, akit a Joy Division-t megújító Isolatedből ismerhetünk.

A Korai Öröm 1990-ben kezdett alakulni. Már az első fellépéseket is vetítés kísérte. 1993-ban már készül az első hanghordozó-kazetta 500 példányban, ami a Tilos az Á-ban rögzített koncert felvétel.

1994 végére összeállt a kép és a zene, a szokásos felálláson kívül sok ütős és exotikus hangszer és  4 VJ. A zenekar havi rendszerességgel játszik a budapesti FMK klubban, koncertjeire a befogadható létszám háromszorosa kíváncsi. Koncertek után zárás helyett acidpartykat rendez, ami akkoriban szokatlan dolog, ugyanúgy, mint a vetítések. Az első uszodapartykhoz is a zenekar neve fűződik.

1995-ben jelenik meg az első stúdióalbum, melynek zenéje és borítója szakmai figyelmet vív ki.

Az elmúlt 21 év alatt 9 stúdió lemezt adtak ki és ez év márciusában jelenik meg a legújabb albumuk. Rendszeresen koncerteznek itthon és külföldön, klubokban és fesztiválokon egyaránt. Két alkalommal játszottak a Sziget-fesztivál nagyszínpadán, és szinte minden évben a Wan2 színpadon léptek fel, valamint a hazai rangosabb fesztiválok állandó résztvevői.

A koncertek után rockbuli hajnalig Dj. Gondával!

2013. január 26.. Barba Negra Music Club
Kapunyitás: 20:00, koncertkezdés: 21:00
Belépőjegy elővételben: 1.200 Ft, helyszínen: 1.600 Ft

Elővételes jegyvásárlás a Barba Negra Music Club recepcióján (Bp., XI. ker. Prielle Kornélia u. 4.) minden nap 8.00 és 23.00 között, valamint a jegyrendeles@barbanegra.hu mail címen.

Ticket Express:

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/korai-oeroem-budapest-barba-negra-music-club-495685/performance.html

 


 

Címkék: 
Korai Öröm
Müller Péter Sziámi