Bejelentkezés

x
Search & Filters

Reckless Roses - „Próbáljuk visszaadni az igazi Guns N' Roses feelinget”

A Supergroup zenekar gitárosával, Gaál Gabriellel már olvashattatok interjút nem oly régen. Gábriel, azóta a Reckless Roses (Guns ’N Roses tribute) zenekarban is gitározik. Ennek kapcsán vele és Baranyi Norbert énekessel készítettünk rövid interjút.

 

Rockbook: Ki hozta létre a csapatot és mikor?

 

Norbi: A csapatot az alapító tagok hozták létre azaz, Ricsi, Atesz, Jani, Dani és én. 2012 áprilisában adtuk az első koncertünket Budapesten, tulajdonképpen mi innen számítjuk a zenekar időszámítását.

 

Rockbook: Játszotok-e más zenekarokban is?

 

Norbi: Én nem játszom jelenleg másik formációban, bár ez nem jelenti azt, hogy nem is szeretném:) Jelenleg otthon dolgozom a saját dalaim szövegein és zenéin. Ha a saját bandám végre világra jöhet, akkor azt kizárólag a mostani csapatom tagjaival képzelem el, persze teljesen más néven és más koncepcióban, mint a Reckless Roses.

 

Gábriel: Én a Decadence valamint a Supergroup zenekarban játszom még. A Decadence-ben csak saját dalokat játszunk, a Supergroup zenekarban pedig cover dalokat.

 

Rockbook: Csak tribute-ben gondolkodtok, vagy vannak esetleg saját ötleteitek is amit rögzíteni szeretnétek?

 

Norbi: Az előző válaszomból fakadóan azt kell válaszolnom, hogy a zenekar egy-egy tagjának egészen jó saját ötletei vannak. A Reckless elődje tulajdonképpen a Dr.FeelGood volt, amivel rögzítettünk pár számot, illetve két klipet is forgattunk. Szóval természetesen van mondanivalónk, és el is fogjuk őket mondani hamarosan reményeim szerint!

 

Gábriel: A Reckless Roses zenekart csak tribute zenekarnak tartom. Saját dalokat is jó lenne készíteni, de azt egy másik zenekari név alatt adnánk ki és a két bandát nem mosnánk össze. Amúgy nagyon sok munka és gyakorlás van benne ebben a tribute zenekarban és ez az időnk nagy részét kitölti, de persze nem kizárt, hogy egyszer majd lesznek saját dalok is.

 

Rockbook: Több Guns ’n Roses tribute is működik, mi az a plusz, amivel úgy érzitek, hogy ti kiemelkedtek a többiek közül?

 

Norbi: Nem tudom, hogy mi mivel tudunk pluszt adni akárkinek is bármelyik másik tribute csapattal szemben. Ez nem is a mi dolgunk, hogy ezt eldöntsük, szerintem ezt a közönség szokta jogosan megítélni. Igyekszünk hitelesek maradni, mert számunkra inkább ez a cél, mintsem az, hogy most mi jobbak vagyunk-e mondjuk egy akármilyen másik Gn'R tribute-nál. Szerintem tisztában vagyunk a képességeinkkel, egymással szemben is kritikusak vagyunk és magunkkal szemben is természetesen.

 

Gábriel: Nem szeretném magunkat másik Guns tribute-hoz hasonlítani. Mindegyik tribute-ban van valami más valami egyedi ami jellemzi. Mi törekszünk az Appetite és az Illusion lemezek között eltelt időt megjeleníteni hangzásban és design-ban is a közönségnek. Persze minden téren van még mit csiszolni a zenekaron, hiszen még csak egy éve létezünk és a mostani felállás sincsen együtt olyan régóta. Próbáljuk visszaadni az embereknek minden téren azt a bizonyos Guns feeling-et, amit ők produkáltak a színpadon.

 

A zenekart jelölhetitek a facebookon  itt, ahol további információkat, koncert dátumokat tudhattok meg a zenekarról.

 

Reckless Roses - You Could Be Mine:

 

 

 

Bodzilla

Címkék: 
Reckless Roses
guns n' roses