Bejelentkezés

x
Search & Filters

Szerdán Therion koncert a Club 202-ben!A Therion együttes ad koncertet október 17-én, szerdán, a Club 202 színpadán, ahol az Elyose és az Antalgia zenekarok melegítik majd be a főbandát.

A Therion egy eredetileg death metalt játszó, manapság azonban már szimfonikus metal irányába fejlődő svéd együttes. A csapatot 1987-ben Christofer Johnsson alapította. A névhez a Celtic Frost 1985-ös To Mega Therion c. albumából merítették az ihletet, ami egyébként görögül az apokalipszisbeli Fenevadra utal.

Az együttes számos különböző forrásból merített ihletet albumaikhoz, így például a ókori (sumer, görög) és középkori (német, skandináv) mitológiából, valamint különböző okkult hagyományokból. Első három, a death metal műfajába sorolható albumaikat leszámítva mindig is nagy hangsúlyt fektettek a kórusra és a tiszta lírai énekre éppúgy, ahogy olyan, a metal világában egyébként meglehetőst ritkán alkalmazott hangszerekre is, mint a hegedű vagy a cselló. Előző két albumukon (Lemuria és Sirius B) pedig közreműködött egy szimfonikus nagyzenekar is. Az együttes tagjai többször is említették Richard Wagner műveit, mint ihletük elsődleges forrásait; a Deggial c. albumukon pedig szerepel többek között Carl Orff Carmina Burana c. műve nyitó számának (O Fortuna) egy metalos feldolgozása is. Ezen kívül Demonoid néven működtetnek egy külön együttest is, amivel a death metal műfaját viszik tovább; ez a projekt 2006 óta vált különösen hangsúlyossá, amikor is Christofer Johnsson elhatározta, hogy a Therion anyagain nem lesz többet halál témájú ének.

 

Címkék: 
therion
koncert
club 202