Bejelentkezés

x
Search & Filters

A The Trousers és az Ozone Mama koncertezik csütörtökön az A38 tetőteraszon

A jól kicsontozott, maximálisan dögös, felpörgető és gyomron vágó gitárzene tölti fel energiával a szerencséseket ezen az estén két remek klasszikus jóvoltából.

 

The Trousers

 

A zenekart 2005-ben alapította Kőváry Zoltán énekes-gitáros, aki 5 éven át az Amber Smith gitárosaként szerzett nevet magának. Kezdetben a Hives-féle garázsrock és a klasszikus angol indie hatásokat keverték a 60-as és 70-es évek hangzásával. Az első EP 2007-ben jelent meg, amit hamarosan követett a Planetary process című bemutatkozó album, erről a „Blood for you” 3 hétig vezette az országos rádiós listát. A lemez jó fogadtatásban részesült, néhány dal megjelent Franciaországban, az USA-ban és Belgiumban is. A haza klubok és fesztiválok mellett eljutottak Németországba, Ausztriába, Belgiumba, Dániába is, itthon olyan zenekarokkal léptek fel, mint a Kiscsillag, a Supernem és a Heacen Street Seven.

Időközben a stílus is kiforrt és egységesebb lett; a zenekar a klasszikus kemény rock and roll (Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Led Zeppelin), és a kortárs garázsrock (Hellacopters, BRMC) közti mezsgyén érzi otthon magát. A 2010-es Soul machine-t az est.hu az év egyik legjobb hazai lemezének nevezte, és jelölték Fonogram díjra a legjobb hard rock lemez kategóriában, ebben az időben sokat koncerteztek Csehországban.

2012-re stabilizálódott a felállás (Kőváry, Locke Péter - gitár, Iliás Ádám - basszus, Cs. Szabó Zoltán - dob, valamint állandó vendégeik Derecskei Zsolt billentyűs és Csányi Rita vokalista), és nekiálltak harmadik lemezük, a Freakbeat felvételének, ami 2013 tavaszán jelenik meg, és az előzetesek (pl. a 2012 októberében kiadott Sister Sludge EP) alapján az eddigi legerősebbnek, leghúzósabbnak ígérkezik. Februárban megjelent az első hivatalos videoklip is ami az I Get Around című dalhoz készült.

 

 

Ozone Mama


Az Ozone Mama dinamikus, tömegeket megmozgató, markáns, könnyen befogadható rockzenét játszik. Remek, pörgős dalaik modern felfogásban adják vissza a késő hatvanas, kora hetvenes évek zenei- és érzésvilágát. Látványos, energikus koncertjeik és angol nyelvű szövegeik segítségével a néző kizökken a hétköznapok valóságából, kikapcsolódásképpen közös utazásra indul velük, és nagyon hamar egy nemzetközi fesztiválon érzi magát.

Debütáló lemezükkel (The Starship Has Landed) 2012-ben Az év hazai felfedezettje kategóriában Fonogram-díjat nyertek. Az előzőnél is ígéretesebb, Freedom EP című lemezük pedig 2013. tavaszán látott napvilágot. A hazai forduló legjobbjaiként képviselték Magyarországot az idei Hard Rock Rising népszerű zenei vetélkedőjén, ahol a nemzetközi mezőnyben is előkelő helyen végeztek.

Az ütőhangszereknél hazánk első számú női dobosa, a különleges és szuggesztív Tiszai Vivien, aki a koncertek fáradhatatlan energiabombája. A fronton a lendületből csillagos ötös Székely Márton énekes, gitáros poszton az együttes zenei agya Gábor András, basszusgitáron pedig a banda legfiatalabb rock’n’roll arca, Szamosközi Zoltán.

Sűrűsödő hazai koncertek, külföldi érdeklődés és bemutatkozás, erősödő médiamegjelenés - ez jellemzi az Ozone Mama közelmúltját és jelenét.
 

 

Címkék: 
The Trousers
Ozone Mama
a38