Bejelentkezés

x
Search & Filters

Arch Enemy - Alissa White-Gluz: "elsősorban aktivista vagyok és csak másodsorban zenész"



Az Arch Enemy énekesnője, Alissa White-Gluz a vegán életmód és az állatvédelem elkötelezett híve, egy interjúban pedig egyenesen úgy fogalmazott, hogy az aktivistaként végzett tevékenysége még a zenénél is fontosabb számára.
 
"Ez egyszerűen a személyiségem része. Még azt is ki merem jelenteni, hogy elsősorban aktivista vagyok és csak másodsorban zenész. Engem minden nap az motivál, hogy egy kicsit jobbá tegyem a világot azok számára, akik most lakják és a jövő generációknak is, és én ennek kulcsát elsősorban az állatok jogaiban látom. Nem tudom, van-e igazi életcélunk. Szeretném azt hinni, hogy igen, de ez lehet valami olyasmi is, amit szívesen csinálunk és előbbre visz minket. Nem feltétlenül kell nagy dolognak lennie. Mindent összevetve mondhatjuk, hogy nekem ez az életcélom.
 
Ennek ellenére nem valamiféle munkaként tekintek erre, és nem is jelentek ki olyasmit, hogy ezt vagy azt fogom csinálni. Egyszerűen csak szeretem az állatokat és csodálatosnak tartom, hogy ennyi különféle teremtménnyel osztozunk ezen a bolygón, akik egészen máshogy néznek ki, mint mi és más adottságokkal rendelkeznek. A halak például a vízben élnek, ahol mi megfulladnánk, a madarak pedig tudnak repülni. Engem ezek a dolgok a mai napig ugyanúgy lenyűgöznek, mint gyerekkoromban. Épp ezért szomorít el annyira, hogy teljes iparágak épültek az állatok kizsákmányolására. A saját eszközeimmel szeretném megmutatni az embereknek, hogy nem muszáj részt venniük ezekben. Lehet úgy is ennivalójuk, sminkjük vagy bármi másuk, hogy azzal nem ártanak az állatoknak. Szerencsére azt látom, hogy egyre több technológiai fejlesztés történik ezzel kapcsolatban és sokan dolgoznak azon, hogy a jövőben új alapokra kerüljön az élelmiszeripar és sokkal kevesebb tesztet végezzenek állatokon."