Bejelentkezés

x
Search & Filters

Csak szerelmes dalok - Whitesnake: 'Love Songs' lemezkritika



November 6-án jelent meg a Whitesnake Red, White and Blue trilógiájának második része, amely a Rock albumnak keresztelt első felvonás után ezúttal a szerelmes dalokra koncentrál, így találóan a magáért beszélő Love Songs címet kapta.
 
Jól tudjuk, hogy a Whitesnake-től nem állnak távol az érzelmek, sőt, David Coverdale talán minden más rockénekesnél jobban képes megjeleníteni ezeket a szövegeivel és a hangjával, és ami még fontosabb, azt is könnyedén sikerül elérnie, hogy a hallgatók pontosan átérezzék, miről van szó, és ez esetben akár szó szerint is szerelembe essenek.
 
Az albumra tizenöt dal került fel, amelyek közt három eddig ki nem adott szerzemény is található. A ’With All My Heart’ egy ízig-vérig romantikus ballada, amelynek hallatán valószínűleg még maga Elvis Presley is elismerően csettintene. A ’Yours For The Asking’ egy pörgősebb, könnyedebb, rockosabb tétel, míg a ’Let’s Talk It Over’ a 70-es éveket és a zenekar bluesos énjét idézi, Coverdale hangja pedig talán ebben érvényesül a legjobban a felsorolt három nóta közül, amelyek eredetileg az ’Into The Light’ című szólóalbumára készültek, de végül itt kötöttek ki.
 
 
Természetesen akadnak igazi klasszikusok is, mint például az ’Is This Love’ a legendás 1987 albumról, amit egy kicsit átalakított a banda, de ez a verzió is nagyon közel áll az eredetihez. A többi dalt a későbbi lemezekről válogatták össze és zömmel kevésbé ismert nótákról van szó, így ha valaki csak felületesen ismeri a Whitesnake munkásságát, könnyen úgy érezheti, hogy egy teljesen új albumot tart a kezében.
 
Az összes dal új keverést és maszterelést kapott, Coverdale ugyanis abban hisz, hogy ha már belevág valamibe, azt csak jól érdemes csinálnia, és ez a hozzáállás azoknak a rajongóknak is jót tesz, akik már évek óta betéve tudják a lemez összes korábban kiadott nótáját, mivel mindegyik egy kicsit máshogy szól, mint korábban. A ’The Deeper The Love’-ba és a ’Too Many Tears’-be emellett extra gitár- és billentyűs témák is kerültek, a ’Love Will Set You Free’ új acappellás bevezetőt kapott, a ’Summer Rain’-be és a ’Don’t You Cry’-ba több háttérvokál került, a ’Your Precious Love’ pedig ezúttal kevésbé gospeles lett, mint eredetileg. 
 
 
 
A ’Love Songs’ album izgalmas csemege azoknak, akik eddig csak a zenekar bluesos vagy rockos oldalát ismerték, de szívesen nyitnának valami új felé velük kapcsolatban, de a felújított és átalakított daloknak köszönhetően a legnagyobb Whitesnake-rajongókra is számos meglepetés vár, ráadásul a karácsony is közeleg, a lemez pedig ideális ajándék lehet a szerelmünknek.
 
A Love Songs album dallistája:
 
01. Love Will Set You Free
02. The Deeper the Love
03. All I Want, All I Need
04. Too Many Tears
05. Can't Go On
06. Is This Love
07. With All of My Heart
08. Summer Rain
09. Your Precious Love
10. Now You're Gone
11. Don't You Cry
12. Midnight Blue
13. Easier Said Than Done
14. Yours For the Asking
15. Let's Talk It Over
 

 

Tóth Mátyás