Bejelentkezés

x
Search & Filters

Eddigi leglátványosabb koncertjét adta a Depresszió – Depresszió, Jolly Jackers koncertbeszámoló: 2022.12.17., Barba Negra Red StageDepresszió, Jolly Jackers – 2022.12.17., Barba Negra Red Stage 

 

Ha van zenekar, amelynél nincs szükség külön apropóra egy-egy koncerthez, az alighanem a Depresszió, hiszen Halász Feriéket mindig jó dolog elcsípni, akár önálló buliról, akár egy fesztiválfellépésről van szó, mert garantáltan nem okoznak csalódást. December 17-én azonban nem egy sima koncertről volt szó, ugyanis a budapesti közönség ezen a napon hallhatta élőben a Vissza a Földre lemez dalait, és egyéb aktualitások is akadtak.

 
Az első ilyennel a vendégként fellépő Jolly Jackers szolgált, a banda frontembere, Bálint ugyanis utoljára lépett színpadra a zenekarral. Persze akik követik a csapat Facebook-oldalát, már néhány nappal korábban értesülhettek a szomorú hírről, amit Bálint azzal indokolt, hogy úgy érzi, eljött a váltás ideje. Mindenesetre kár, hogy így alakult, mert bár csak párszor láttam élőben a Jolly Jackers-t, mindig úgy tűnt, hogy nagyon egyben van a banda, Bálint pedig igazán jó fej frontember volt, de ha már menni kell, nem nagyon lehet jobb búcsúbulit elképzelni egy közel telt házas Barba Negra Red Stage-es fellépésnél, ami ráadásul remekül is sikerült, a zenekar pedig nagy híreket ígért a közeljövőre, így izgatottan várhatjuk, hogyan folytatódik majd a JJ története.
 
 
A Depresszió nemrég tehát új albummal jelentkezett, a Vissza a Földre pedig kifejezetten jól is sikerült (lemezkritika itt), így kíváncsi voltam, hogy élőben vajon mekkorát ütnek majd az új nóták. Nem kellett sokat várni a válaszra, hiszen kezdésként rögtön a Végre dörrent meg a színpadon, ami máris sokak nagy kedvence az új lemezről, és nem lepődnék meg, ha hosszú időre bérelt helye lenne majd a setlistben, mert tökéletes koncertdalnak bizonyult, a Ma éjjel és A kés hegye pedig tökéletesen vitte tovább a hangulatot a következő friss számig, a Nem mondtam-ig, és közben arról is meggyőződhettünk, hogy a zenekar talán minden eddiginél több fénnyel, tűzzel és egyéb látványelemmel készült, amelyek a Red Stage hatalmas színpadján különösen jól mutattak.
 
 
A Depressziónál a közelmúlt az új lemez elkészítése mellett a jubileumokról szólt: hiszen maga a banda nemrég volt 20 éves, Halász Feri pedig 40 éves lett, és erre az estére is jutott egy születésnapos, méghozzá a banda basszusgitárosa, Kovács Zoli, akit természetesen fel is köszöntött a közönség, így nem csak a közelgő karácsony miatt kerülhettünk ünnepi hangulatba, mindezt két Depi klasszikus között, hiszen az új dalok mellett régebbiek is szép számmal előkerültek, többek közt a zenekar kezdeti szárnybontogatásait idéző Sokkold a rendszert, amitől bizonyára mindenki szíve megdobbant, aki már régóta figyelemmel kíséri a fiúk egyre csak felfelé ívelő pályafutását.
 
Kovács Zoli
 
Aztán persze ott vannak azok a szinte kötelezőnek számító dalok is, amelyek még egy lemezbemutatón sem hiányozhatnak a koncertprogramból, mint például a Hagyjatok bízni, a Lásd, a Te vagy a szerem vagy éppen a Nem akarok elszakadni, amit valószínűleg álmából felkeltve is teli torokból üvöltene mindenki, aki kicsit is ismeri a zenekar munkásságát. A dallista összeállítását tehát hibátlanul abszolválták Feriék, és bár mindig nagy hangsúlyt fektettek a külsőségekre is, ezen az estén egyértelműen szintet léptek ezen a téren és talán nem túlzás kijelenteni, hogy ez volt a Depresszió eddigi leglátványosabb koncertje. A villámlásokat idéző fények különösen ütősek voltak, de a zenekar tagjai közül felcsapó lángokra, a fényekre és a grafikákra sem lehetett panasz, egytől egyig megállták volna a helyüket bármelyik nemzetközi banda fellépésén is, és persze ugyanez igaz a csapat teljesítményére is.
 
 
Egy jól összerakott albummal és egy igazi lemezbemutatóhoz méltó koncerttel zárta az évet a Depresszió, és a visszajelzések alapján a színpadon és a küzdőtéren is egyformán jól érezte magát mindenki és pontosan azt kapta ettől az estétől, amit várt. A jövő év – legalábbis részben – alighanem továbbra is a Vissza a Földre dalairól szól majd, így érdemes megismerkedni az albummal, ha valakinek még kimaradt volna és persze ellátogatni a zenekar valamelyik 2023-as koncertjére, mert az biztos, hogy a hangulatban, a látványban és a minőségi produkcióban továbbra sem lesz hiba.
 
A Depresszió koncertjén elhangzott dalok:
 
01. Végre
02. Ma éjjel
03. A kés hegye
04. Nem mondtam
05. Életfogytig
06. Én leszek
07. Ébren tart
08. Embernek maradni
09. Helyettem
10. Nem akarok elszakadni
11. Sokkold a rendszert!
12. Vissza a Földre
13. Teérted
14. Csak a zene
15. Védem az igazam
 
Ráadás:
 
16. Hagyjatok bízni!
17. Lásd
18. Te vagy a szerem 
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Jolly Jackers – Kornel Images, Depresszió – Barba Negra, további képekért klikk ide!