Bejelentkezés

x
Search & Filters

Elunyt Herpai Sándor, a P. Mobil korábbi dobosa

Most kaptuk a szomorú hírt, hogy Herpai Sándor a P.Mobil volt dobosa elhunyt. Először gitározott, majd az első gimnáziumi osztály után megismerkedett a dobokkal is. Schwarcz Jánostól, az Operaház ütősétől klasszikus dobot, majd Kovács Gyulától jazzdobot tanult. Ezután a jazzkonzervatórium következett, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában a jazz tagozaton végzett.

Az 1970-es évek elején a Hétfő, majd a Meteor, 1974 és 1977 között a V’73 zenekarokban játszott, amely utóbbi a Hétfő folytatása. Itt Lerch Istvánnal és Sáfár Józseffel (később P. Box) játszott együtt. 1977-ben a Bergendy-együttesből távozó Demjén Ferenccel megalakították a V’Moto-Rock zenekart. Demjénnel még a Meteor együttesből ismerték egymást. Sáfár helyére Menyhárt János (ex-Korál) érkezett. A zenekar 1989-es feloszlásáig tagja volt. 1998 és 2001 között a P. Mobil, 2001 és 2002 között a Keresztes Ildikó Band tagja. Közben 1987-ben megalapította a Barbarót, amely két albumot vett fel. 2010-ben a Barbaro nem koncertezett, ekkor a Kormorán tagja lett.

Főleg Gretsch dobokon játszott 1978-tól, de volt egy Rogers felszerelése is. Ezek mellett Stambul Paiste cintányérokat használt.

 

 

Forrás: wikipédia

Címkék: 
Herpai Sándor
P. Mobil