Bejelentkezés

x
Search & Filters

Heavy Metal Feast április 3-án a Légó Clubban: Invader, Kerecsen, Vasmag, MegaHertzIgazi metal ünnepen vehetnek részt azok, akik április 10-én a belvárosi Légó Clubba látogatnak! A jó hangulatról négy hazai együttes gondoskodik. Az este fő fellépője, a méltán népszerű Invader lesz. A változatosságra nem lehet panasz, hiszen a klasszikus heavy metal-on kívül betekintést nyerhetünk a power metal és a hard rock stílusokba, de a felvidékről érkező Kerecsen jóvoltából a folk irányába is. A koncertek után még bulizni vágyókat rockdiszkó szórakoztatja!

Az idén 10 éves Invader az elmúlt években a hazai underground metal élet egyik legtöbbet játszó zenekarává nőtte ki magát. A csapat nevével szinte minden élőzenét és klubkoncerteket kedvelő rocker találkozott már. Jó pár tagcsere után 2012-ben kialakult a mai stabil, talán az eddigi legerősebb felállás, mellyel tavaly márciusban adták ki „Szép új világ” lemezüket.

A Kerecsen 2004-ben alakult a felvidéki Észak-Komáromban. Kezdetben Rising név alatt klasszikus rock-metál feldolgozásokat játszott. Az akkori felállás trió volt, ahogyan ma is az. Idővel jöttek a saját számok és a zenekar felvette az igazán kifejező Kerecsen nevet.  A kezdeti trió felállás  2009-ig tartott, ezt követően  két énekesnővel bővült a tagság. A női énekhangok hatására némileg árnyaltabb lett a hangzás. Ekkor kerültek a zenekar repertoárjába magyar népdal-feldolgozások, melyek azóta is a koncertek részét képezik. Azóta jó pár tagcserével kellett szembenéznie a zenekarnak, többek között az énekesnők is távoztak A zeneiségét tekintve leginkább a rock-metal kategóriába sorolhatóak be, némi népzenei hatásokkal és igényes szövegvilággal. Mindamellett, hogy a zenében érezhetőek a műfaj 70-es és 80-as évek magyar és külföldi zenekarainak hatásai, zenéjük egyedinek mondható. Nem követi az aktuális trendeket, de nem is tűnik idejét múltnak.

A Vasmag alapítása 2008. szeptemberében egy szép nyár végi napon Tápióbicskén (Pest megye) történt. Kezdetben feldolgozásokkal foglalkoztak, de hamar áttértek a saját számok alkotására, amit a mai napig is folyamatosan bővülő repertoárjuk is bizonyít.  A jelenlegi felállás 2014 januárja óta működik. Műfajilag leginkább klasszikus magyar heavy metal zenekarokhoz hasonlíthatnánk őket, de erőteljes hard és power hatás is érezhető muzsikájukon.

Friss, ropogós banda a MegaHertz, alig múltak el egy évesek, s az azóta eltelt idő alatt kialakult egy erős felállás. Stílusuk progresszívebb rock-metal, amiben ugyanúgy szerepet kapnak az akusztikus, mint a thrash-es keményebb részek.  Az ének magyar nyelvű, tiszta hangú, dallamorientált.

Heavy Metal Feast:

2015. árpilis 3. (péntek)
Helyszín: Légó Club (Budapest, V. Szent István körút 15.)
Kapunyitás: 18.00, koncertkezdés: 20.00
Program: Invader, Kerecsen, Vasmag, MegaHertz, Rockdiszkó
Belépő: 990 Ft

Esemény itt!

 


 

Címkék: 
Invader
Kerecsen
Vasmag
MegaHertz