Bejelentkezés

x
Search & Filters

Huszonhat évvel ezelőtt jelent meg David Lee Roth ‘Skyscraper’ című albuma1986 tavaszán és nyarán mástól sem zengett a rock and roll világa, mint a Van Halentől, valamint frissen menesztett énekesétől, David Lee Roth-tól, akinek helyére a zenekarban egyébként rögtön a sikeres szólóénekes, Sammy Hagar került.

David Lee Roth zenekarának a ‘Skyscraper’ címet viselő album volt a második dobása  - az 1986-os 'Eat 'Em And Smile után - , amely 1988. január 26-án látta meg a napvilágot.

A ‘Skyscraper’ első kislemeze a ‘Just Like Paradise’ volt, mely azonnal a rádiók és az MTV kedvencévé vált, ami nem is csoda, hiszen egyfajta "virtuális szökőár" is hajtotta az új csapattag, Brett Tuggle személyében.

A dal azonban ugyanakkor valahogy elidegenedett az összes keményfejű Van Halen-fanatikustól, akik bizalmat fektettek Roth-ba, és ezen nem segített az az egyedülálló billentyűzet-kezelés sem, amelyet olyan későbbi dalokban is hallhatunk, mint amilyen például a pattogós ‘Stand Up’.

Sőt mi több, még amikor elvették az elsőbbséget a billentyűzettől, és a gitárok olyan hard rockot ígértek, mint amilyen a ‘Knucklebones’ és a ‘Perfect Timing’ is, még akkor is olyan merev és tömör ellenállásba ütköztek, amely megfosztotta őket az első album féktelen izgalmától. Ez alól az egyetlen kivétel talán csak a ‘Hot Dog and Shake’ című dal, amelynek sikerült áttörnie ezt a falat Vai-szólójának köszönhetően, amelytől úgy tűnt, mintha csak megolvadna a gitár nyaka. Ez az aerodinamikai poláris ellentét – a Vai álomszerű hathúros szimfóniája, a ‘Hina’ – adta meg a ‘Skyscraper’ transzcendentális pillanatait, ami azonban egyszerre rendezett és véletlenszerű (például a blues-os ‘Damn Good’, a Vegas-i szám, a ‘Two Fools a Minute’).

 

David Lee Roth - Just Like Paradise

 

 

 

Címkék: 
Van Halen
Daviod Lee Roth
steve vai
sammy hagar