Bejelentkezés

x
Search & Filters

Leander Rising, Killer Surpise, Crashing Days koncertbeszámoló - 2015.04.17. Kazincbarcika, Diamond Club

A múlt hétvégén Leander Rising koncerten jártam Kazincbarcikán a Diamond RockClubbban. Az előzenekar előzenekara a Crashing Days nevű kazincbarcikai formáció volt.  Állítólag jól tolták, de én inkább a régen látott ismerősökkel kvaterkáztam, meg Köteles Leanderrel dumáltam kicsit. Ami a beszélgetésünkből publikus, az annyi, hogy Leander másik zenekarának, az Am I God-nak szeptemberben jelenik meg az első lemeze.  Közben az Illúzióba én is belehallgattam. Azt a számot még kedvelem is, bár kissé más lett, mint ahogy korábban szólt. Mivel hosszú ideig nem voltam jelen a koncerten,  egy gyors, kis közvélemény-kutatást tartottam, hogy milyen is volt a barcikai banda? Aki bent volt a teremben, egyöntetűen azt mondta, hogy jól tolták a fiúk. Azt mondják a bennfentesek, hogy a muzsika fülbemászó, a nóták elsőre megfognak, a nyers gitárokat szinti színesíti. A srácok adtak a külsőségekre is arcfestéssel és színes kontaktlencsékkel.

Ha valakit érdekel a Crashing Days, itt találhattok róluk információkat.

 


De amiért Leanderéken kívül ott voltam a Diamondban, az a vendégzenekar, a Killer Surprise fellépése volt. Mostanában -személyes érintettség okán- elég sűrűn látogatom koncertjeiket. A szerencsi banda ezen az estén igazán kitett magáért. A téli időszakban volt néhány kiemelkedő koncertjük az AB/CD és a Zorall oldalán, és ide szinte már törzsvendégként járnak, úgyhogy akadt jó néhány rajongójuk a küzdőtéren. Sajna a táncoslányok ezen a kicsi színpadon nem férnek el, így csak a srácok alkották a színpadképet, de úgy láttam, hogy a közönség nőnemű tagjai így sem voltak csalódottak. Persze sokkal dinamikusabb a produkció a táncosokkal, de most a banda tagjai nélkülük is nagyon érezték egymás rezdüléseit és maximálisan kiélvezték a hely varázsát. Letoltak néhány saját számot a lemezükről és többek között a Billie Jane-t, meg a Jel-et a Pokolgéptől, meg még jó néhány ismerős nótát, de lenyúltam a setlist-jüket, úgyhogy nézzétek meg, és sajnálkozzon mindenki, aki nem volt jelen, mert komolyan mondom, hogy ebben az évben a múlt pénteki volt a legjobb Killer koncert. Ezek után remélem, hogy a szekerük tovább gyorsul, -akár az év reménysége címig is- és a következő koncerteken ugyanezt a jó hangulatú, pörgős  rockandrolt nyomják majd nekünk. Tényleg látszott Jocón, Danin, Bécin és Gabin, hogy élvezik ezt a bulit. Ez pedig lejön ám a színpadról! Mindig  sokkal hangulatosabb egy olyan koncert, ahol nem azt látod, hogy: Na jól van, megcsináljuk, mert meg kell. Hanem sokkal inkább azt, hogy a zenészek örülnek, együtt mozdulnak társaikkal és fogják a közönség jeleit. Na. Ez egy is ilyen Killer buli volt. Legközelebb május 1-jén Szerencsen a Depresszió előtt láthatjátok őket, aztán pedig 23-án a Barba Negra Music Clubban a Zorall-Hangya-Szasza 99 feszt. -szülinapi bulin- lesznek a Zorall vendégei.  És ezeken a nagyszabású   megmozdulásokon már a táncoslányok produkciójában is gyönyörködhetnek a  rajongók.

Like-oljátok a Killer Surprise oldalát, ahol még több képet és információt találhattok a zenekarról!

Setlist:

Intro + Shout
Rebell Yell
Állj meg
Billie Jane
Hidd el
Static x
Anastacia
Jel
Only wanna be with you
Nem hagyom

 


A Killer Surprise után az est sztárzenekara lépett a színpadra. Megköszönték a Dal akusztikban nyújtott közönségtámogatást és belecsaptak a lecsóba! Már jó előre kigondoltam, hogy cikizni fogom a koncertbeszámolómban a nedves bugyikájú kiscsajokat, de sikerült jól pofára esnem! Nos hát így jár az, aki gonoszkodni akar! A telt házas koncert nézői között nem volt annyi tinilány., mint amennyire számítottam.  Ez egy-egy nagyobb fesztiválon nem oly meglepő, hiszen széles skálán mozog a Leander Rizsing rajongóinak életkora, itt Kazincbarcikán eddig jellemzően a tizenéves kislányok próbáltak a banda tagjainak ölébe omlani. No, most nem. Elképzelhető, hogy Vörös Attila hiánya miatt, de az is lehet, hogy végre az idősebbek is kimozdulnak a Clubba. Attila egyéb elfoglaltságai miatt nem lehetett jelen és sajnos ez rá is nyomta bélyegét az egész szeánszra. Hiányzott a gitárjának hangja, de hiányoztak a gesztusai, grimaszai is. Azért úgy tűnt, hogy a közönség nagyon jól érezte magát, többek között én is. Büszkén feszítettem egyedül a Leander Fucking Rising-os pólómban. Irigykedtek is többen! A kazincbarcikai koncert egy kis intermezzo volt a Blind Myself és az Apey & the Pea zenekarokkal közös turnéjuk állomásai között. De mivel ősszel már láthattuk őket itt őket együtt, örültünk, hogy Leanderék szakítottak időt egy újabb koncertre sűrű programjuk közepette. A banda a Szomorú vasárnappal nyitotta a programot, már első számukkal megénekeltetve a közönséget. A legutóbb megjelent Öngyötrő című albumukról (lemezkritika itt) eljátszották például a Dalban szereplő Lőjetek fel-t, a Szerelmes dalt, az én személyes kedvencemet, a 27 év-et.  De nem maradtak ki a "régi" rajongók kedvencei sem, mert volt a Nyolcadik főbűn, az Ördög naplója, a Szívidomár és ráadásként a Viharom, tavaszom is. Bár sikerült tőlük is megszereznem a setlist-et, -mivel a zenekar tagjai a koncert közben folyamatosan megbeszélték, hogy mi legyen a következő szám,- azzal sokra nem megyek. Sajnálatos módon ebben a felállásban kicsit rövidre sikeredett a hangverseny, mindazonáltal jó hangulatú, kellemes estének lehettünk a részesei. A srácok jó szokásukhoz híven, minden sztárallűrtől mentesen vegyültek el a koncert előtt és utána is a fotókra váró, a gratulálni vágyó, vagy egyszerűen csak beszélgetést kezdeményező vendégek között.

A Leander Rising közelgő eseményeit itt találhatjátok meg.

 


Bej

 

Címkék: 
Leander Rising
Killer Surpise
Crashing Days