Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ma 50 éves Andi Deris, a Helloween énekese. Boldog Születésnapot!Ma ünnepli 50. születésnapját Andreas "Andi" Deris, a Helloween német power metal együttes énekese és egyik fő dalszövegírója, aki 1964. augusztus 18-én született Karlsruhe-ban.

 

Andreas Deris először a Paranoid nevű együttesben kezdett el énekelni, tizenöt éves korában. Két évvel később megváltoztatták a nevet Namelessre.

1987-ben Andi megalapította következő együttesét, a Pink Cream 69-et, az eredeti felállással, amely a következő volt: Dennis Ward, Kosta Zaphiriou, Alfred Koffler és Andi Deris. Hamar hírnévre tettek szert, több ajánlatot is kaptak különböző lemezcégektől.

1993-ban a Helloween felállásbeli változásokon ment át. Deris felváltotta a régi énekest, Michael Kiskét, a dobos, Ingo Schwichenberg helyét pedig Uli Kusch foglalta el.

Elődjével összehasonlítva Derisről megállapítható, hogy nem feltétlenűl mindig a legmagasabb hangon énekelt. Bár munkáját a korábbi énekes, Michael Kiske részéről sok kritika érte, de a rajongók többségének pozitív visszajelzései voltak Andival kapcsolatban.

 


Forrás: wikipédia

Címkék: 
Andi Deris
helloween