Bejelentkezés

x
Search & Filters

Mi történt Wendy O. Williamsszel?Wendy O. Williams a Plasmatics tagjaként igazi punk rock ikon lett, az élete azonban meglehetősen mozgalmasan és kalandosan alakult 16 éves korától kezdve. Wendy több területen is szép sikereket ért el, a depresszió azonban megpecsételte a sorsát és végül öngyilkosságba is hajszolta őt 48 évesen.
 
Wendy 16 évesen döntött úgy, hogy elindul felfedezni a világot: így jutott el először Colorado-ba, majd Floridába, ahol vízimentőként dolgozott és Londonba, ahol előbb szakács, majd táncosnő lett. A legfontosabb mérföldkő azonban New York lett számára, ugyanis itt ismerkedett meg a Captain Kink's Theatre vezetőjével, Rod Swenson-nal, aki élő szex show-ihoz keresett előadókat. Wendy hamar népszerű lett az előadásoknak köszönhetően, Swenson pedig 1977-ben felkérte őt, hogy csatlakozzon az akkoriban alakul Plasmatics nevű punk rock zenekarhoz. A banda a dalai mellett őrült produkcióival is felhívta magára a figyelmet: tévéket vertek szét, autókat robbantottak fel és gitárokat fűrészeltek ketté. Az újságok ugyan elsősorban a Plasmatics-et övező botrányokkal foglalkoztak, de a kritikusok és a rajongók a dalaikat is elismerték jól kidolgozott szövegeik és hangzásuk miatt.
 
 
Wendy a sikerek ellenére nem tudta legyőzni a problémáit és kétszer is megpróbált öngyilkos lenni: 1993-ban mellkason szúrta magát, végül azonban megijedt és felhívta Swenson-t, hogy vigye őt kórházba. Négy évvel később túladagolással próbálkozott, de ezt is túlélte, a harmadik kísérlet viszont már valóban végzetes volt: 1998. április 6-án, 48 éves korában lelőtte magát.