Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rockmaraton 2015: A hazai rock, metal zenekarok ajánlója - 2. részMint azt már a múlt héten megfigyelhettétek, a Rockbook Rockmagazin egy cikksorozatot indított, melyben a hazai zenekarokat kérdeztük, hogy miért szeretik a Rockmaratont. Most elérkeztünk a 2. részhez, ahol a Moby Dick, a Wisdom, a HétköznaPI CSAlódások, az Omen, a Don Gatto, a Kill With Hate, az Invader és a The Silver Shine zenekarok osztják meg élményeiket és ajánlóikat nektek.

 

2015-ben 25. alkalommal kerül megrendezésre a Rockmaraton fesztivál, és a negyedévszázados jubileum megünneplését felejthetetlennek ígérkező újdonságok kísérik. Hazánk legnagyobb és leghosszabb rockfesztiválja 2015-ben is egy teljes hétig tart majd, ám a megszokott időponttól némileg eltérve, július 13-19 között kerül megrendezésre. Ennél is jelentősebb változást hoz a fesztivál életében a szükségszerű költözés, tíz év Csörge-tó és tizennégy év Malomvölgy után a Rockmaraton új helyszínt válaszott mégpedig a dunaújvárosi Szalki-szigetet, amely a 2008-as EFOTT résztvevőinek már ismerős lehet.

 

Az idei felhozatal egyszerűen káprázatos. Íme e külföldi fellépők a 2015-ös Rockmaratonon: Helloween, Hatebreed, Agnostic Front, Biohazard, Death Angel, Destruction, Nuclear Assault, Powerwolf, The Exploited, Korpiklaani, Arkona, The Black Dahlia Murder, Kataklysm, Dark Funeral, Mayhem, Talco, The Toasters.

 

Moby Dick, Bloody Roots (Schmiedl Tamás):

A Rockmaraton az egyik legpatinásabb rockfesztivál, ahol valóban minden a rockról szól! Aki rockfesztiválozásra vágyik, itt megkapja azt a hangulatot, életérzést, ami minket rockosokat összeköt! Mindig nagyon lelkes a közönség és ennyi rockercsajt sehol máshol nem látni!

 


Wisdom (Molnár Máté):

"Én a kezdetektől fogva heti jeggyel rendelkező rendszeres látogatója voltam a fesztiválnak. Már a Rockmaraton elődjeként ismert csörge tavi fesztivál elnevezésű összejöveteleken is részt vettem, mint sátorozó koncertlátogató, úgyhogy nagy élmény volt pár évvel később ugyanott a színpadon állni. Itthon ez az a fesztivál ahol a legtöbbször játszottunk a Wisdommal, és ez volt az egyetlen, amelyik akkor is minden évben keresett minket, amikor már nem koncerteztünk, mert épp a 3 éves kényszerpihenőnkön voltunk. Horváth Laci mindig felhívott, és kérdezte, hogy van-e már banda. Ezt a harmadik inaktív évünkben már egyik fesztivál nem tette meg a Rockmaratonon kívül, úgyhogy nagyon hálásak vagyunk ezért. Mivel elég sokat voltam ott, mind fesztiválozóként, mind fellépőként, ezért sok élményem van, de talán az a legemlékezetesebb számomra, amikor olyan 2007 környékén játszottunk ott, és az egyik dal végén elkezdtem hátrálni a színpad vége felé, hogy egy kis frissítőhöz jussak, azonban időközben elfogyott a színpad a lábam alól, és gyorsan másfél méterrel lejjebb, 2 színpadtechnikus mellett találtam magam a hátamon fekve. A gitár a mellkasomba állt, pár másodpercig alig kaptam levegőt, aztán még rosszabbul lettem, amikor megláttam a technikusok holtsápadt arcát. Felsegítettek, aztán rohannom kellett vissza a színpadra, mert már kezdődött a következő dal. Ha jól tudom a többiek ebből semmit nem is vettek észre :)”

 


HétköznaPI CSAlódások:

Azért szeretjük a Rockmaratont, mert olcsó a sör és a krumplileves, azt pedig a Jani bá is imádta!

 


Omen:

Hideg a sör, jók a csajok, és ilyen állat bandák nyomják a bulit, mint az Omen!!!! Kell ennél több? Mi ott leszünk.... szóval lesz metál!!!

 


Don Gatto:

"Köszönjük Varga Zolinak és Aigner Szilárdnak a tavalyi felhőszakadást, amivel sikerült elérniük, hogy a mi sátrunkba meneküljenek be az emberek az eső elől - de a legszomorúbb az, hogy a koncertünk végéig ki sem mentek onnan, pedig már rég nem esett, haha! Mesébe illő este volt!"

 


Kill With Hate:

A Kill With Hate zenekar számára nagyon fontos a Rock. De hasonló fontossággal bír a maratoni csatáról való megemlékezés is; a szimboluma az emberi kitartásnak és a lehetetlennek tűnő akadályok leküzdésének. Pheidippidészhez hasonlóan mi is egy fontos üzenettel érkezünk: a death metal győzelmének hírét hozzuk, és a nagyobb hatékonyság érdekében ezt nem futva, hanem valami kerekeken guruló járművel tesszük.

A csatatér ismerős. Remek zenekarok, érdeklődő fiatalok, sárga szénsavas afrodiziákumok.  A görög vonatkozás mellett Dunaújváros ipari történetére is törekszünk majd reflektálni, és lehetőleg annyi nehézfémet prezentálni a közönségnek, amennyit a híres vasmű adott.

A Rockmaraton fontos mérföldkő a Kill With Hate több tagjának életében is. Ákos itt ismerte meg először a boldogság fogalmát, Patrik pedig nosztalgikusan emlékezett vissza hosszú hajú fiatalságára a Crowbar koncertjén.

Nagyon várjuk az idei fellépésünket, és biztosítunk mindenkit, hogy az ógörög vasműszellem fogja átjárni a publikumot a közel háromnegyed órás előadásunk alatt.

 


Invader:

A Rockmaraton az egyik legmeghatározóbb, legnagyobb múltú haza rock fesztivál, amely nem ment el a divat irányába, megmaradt a rock és a metál zene mellett.
A tavalyi után lehetőségünk nyílik idén is fellépni, aminek nagyon örülünk. Profi szervezés, jól megszólaló színpadok, és sok ember. Reméljük, hogy a helyszínváltoztatás előnyére válik a bulinak!

 


The Silver Shine:

Azért szeretjük a Rockmaratont, mert egy jól összeszervezett fesztivál frappánsan összerakott programokkal, profi hangosítással, segítőkész legénységgel és hálás közönséggel. A Rockmaratonban egyébként az az egyik legérdekesebb dolog, hogy minden évben találkozunk olyan régi, jó haverokkal, akiket 5-10 éve nem láttunk, teljesen lementek a térképről és egyszer csak felbukkannak a tömeg sűrűjében.

 

 

Az ajánló első részét itt olvashatjátok a Pokolgép, a Blind Myself, az Ismerős Arcok, a Zord, az Aurora, a Tales Of Evening, a Jolly Jackers és a Fegyelmező részleg zenekarokkal.

 

Kapcsolódó oldalak:

Rockmaraton:

https://www.facebook.com/rockmaraton

Rockbook:

http://rockbook.hu/
https://www.facebook.com/rockbook.hu

 

 

Balogh Péter


 

Címkék: 
Wisdom
Moby Dick
omen
HétköznaPI CSAlódások
Don Gatto