Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rockmaraton 2015: A hazai rock, metal zenekarok ajánlója - 4. részImmár a negyedik résznél tartunk cikksorozatunkban, ahol a hazai zenekarok mesélnek élményeikről, és elmondják nektek, hogy miért is érdemes ott lenni idén is a Rockmaratonon, amely idén július 13-19 között kerül megrendezésre Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten.

A hazai zenekarok mellett idén óriási külföldi bandák is tiszteletüket teszik a Rockmaratonon. Íme a felhozatal: Helloween, Hatebreed, Agnostic Front, Biohazard, Death Angel, Destruction, Nuclear Assault, Powerwolf, The Exploited, Korpiklaani, Arkona, The Black Dahlia Murder, Kataklysm, Dark Funeral, Mayhem, Talco, The Toasters.

Ezen a héten Kalapács József, Rómeó Vérzik, Alcohol, Hollywood Rose, a Paddy and the Rats, az Angerseed, a Shell Beach, a Blizard és a The Morning Star zenekarok ajánlóját olvashatjátok.

Kalapács József:

Magam részéről egy csomó minden tetszik a Rockmaratonban. Legfontosabb, hogy rock rock hátán minden műfajban, és a takony nem él meg ezen a maratoni héten. Iszonyat jó volt a Malomvölgy, mint helyszín, de szerencsére a Szalki-sziget is atom.

Szeretem, hogy folyamatosan fejlődik a technika és minden egyéb infrastruktúra. A vizes blokkok megjelenése is mámorossá tett, nem csak a jó piák. Emlékszem a kezdeti gyengeségekre, a ferde színpadra, a gyengécske hangosításra az elején. Na, ezek a gondok már csak emlékek. Bátran lehet világszínvonalúnak nevezni a fesztivált. Nagyon ember közeli az egész buli hangulata, de ez már a rockságból is evidensen fakad. Amúgy sem szoktam bujkálni a közönség elől, de itt mindig komoly hangsúlyt kapott a közönséggel való szervezett találkozás is. Ez is jó dolog. Ráadásul rengeteg izgalmas élményünk van régi és új barátainkkal közösen. A Rockmaraton mindig az év kiemelt eseménye számomra, akár matinét, akár éjszakai bulit játszottunk.

 


Rómeó Vérzik:

A Rockmaraton egy ikon fesztivál, visszajáró vendégként elmondhatjuk, hogy az ország talán egyik legjobb fesztiválja, mindig hatalmas közönséggel. Velünk szinte minden alkalommal történik valami. Ezelőtt 3 évvel hajnalban indultunk volna haza de az autónk párszáz méter után megadta magát , így visszatértünk a fesztiválra ahol egészen reggel 10-ig mulattunk a közönséggel, míg megérkezett a felmentő sereg.
Nagyon örülünk, hogy idén is ott lehetünk.

 

 

Paddy and the Rats (Paddy):

 

A tavalyi Rockmaratonról nagyon kellemes emlék, hogy a koncertünk előtt épp a foci VB brazil-német meccse volt (1-7) a szerk.), amit egy brazil sráccal néztünk végig, aki a meccset követően végig ott volt velünk a színpadon és óriási rajongónk lett, majd a fesztivált követően leveleztünk is vele egy darabig. Sőt! Még Brazíliába is meghívott bennünket, de a kérésének sajnos nem tudtunk eleget tenni. A Rockmaratonon mindig tök jó arcok vannak, reméljük az idén is így lesz! Gyertek minél többen! :)

 


Alcohol:

A Rockmaratonon mindig jó bulit csináltunk és mindig kiváló volt a közönség is. A buli tökéletes, igazán annak a rétegnek szól, amit az itt fellépő zenekarok is képviselnek. Rocker barát árak és tömény rock n roll, ez jellemzi ezt a néhány napot. Idén is várunk szeretettel mindenkit!

 


Hollywood Rose (Guns N’ Roses tribute):

Különleges számunkra a Rockmaraton. Egyike azon fesztiváloknak, ahol nagyon szeretünk játszani. Fantasztikus közönség van.

 

Idén talán világosban leérünk (ez még eddig soha nem sikerült...hosszú az út, mindig van egy "utolsó benzinkút" :)). Egyenesen Németországból érkezünk, és nagyon készülünk, hogy méltóképpen zárhassuk a Rockmaratont 2015-ben, hiszen mi leszünk az utolsó zenekar, aki fellép.

 


Angerseed:

Ki ne szeretne játszani a Rockmaratonon, mint Magyarország szinte egyetlen és legnagyobb többnapos Metal Fesztiválján? Természetesen mi is így voltunk vele, de valahogy minden igyekezetünk ellenére sem sikerült hosszú évek alatt bekerülnünk a programba.

Tavaly végre megtört a jég. A zenekar ugyan erőteljesen szkeptikus a tehetségkutatókkal szemben, de egy HammerWorld és RockMaraton fémjelezte tehetségkutató azért mégiscsak más ügy. Végül bekerültünk a döntőbe, és már ennek is nagyon örültünk, hiszen ez volt a fő motiváció, játszani a Fesztiválon valamilyen formában. Tehát a célunkat ezzel el is értük, de azért titkon bíztunk egy jó helyezésben vagy nyereményben is. Azt azonban nem is gondoltuk, hogy megosztott első helyen végezhetünk, pedig így történt. Így idén már az egyik Nagyszínpadon játszhatunk sok kitűnő magyar bandával és a kanadai Kataklysm-mel, akikkel már volt szerencsénk több Fesztiválon is játszani a múltban. Magának a magyar death metal szcénának is nagy dolog, hogy a műfaj itthoni képviselői közül többen is bemutatkozhatnak egy nagyobb színpadon, számunkra pedig mindenképpen egy nagyon fontos állomás lesz. És akkor még hozzá sem tettem, hogy legnagyobb személyes kedvencem, a Helloween ugyanazon a napon játszik majd egy másik színpadon...

Nem kérdés, hogy nagyon várjuk a Fesztivált, nagyon készülünk rá minden téren, látványban is igyekszünk megfelelni a nagyobb színpad elvárásainak. Sok meglepetéssel fogunk készülni, szeretnénk minden igazi Death Metal rajongót a Monster Nagyszínpad előtt látni július 17-én 18 órai kezdettel!

 


Shell Beach:

Mivel teljesen új helyszínen lesz a fesztivál, és sokkal színesebb az idei lineup, ezért mi is kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz. "Amióta a nuskull pit bekerült a fesztiválra, azóta vagyunk meghívva minden évben, és láttuk fejlődni a srácok színpadát (mert, hogy az elején még az sem volt.. :). Idén pedig a Phoenix Music és a Shortscore legénysége varázsol alánk majd új színpadot. Valahogy, mindig pont akkor szakadt le az ég...

 


Blizard:

Az egyetlen fesztivál, ami kizárólag a Rock és Metal zenéről szól! Bátran ajánljuk azoknak, akik családias környezetben szeretnék élvezni az általuk imádott zenei stílusokat, legyen az punk, hardcore vagy bármi, ami belefér a "ROCK" fogalmába.

 


The Morning Star:

Nagy hiányosságunkat pótoljuk a Rockmaratonos megjelenéssel a zenekar tagjai közül többen végig zúzták többször Pécsen az egész hetet és mindig új, jó barátságokkal felvértezve jöttek haza, meg persze egy igazi METAL fesztiválon láthattak igazán színvonalas ízig-vérig kőkemény koncerteket. A csapat másik fele inkább a hőskorban volt aktív Rockmaraton ügyben, a zuhanyzó és wc nélküli szekszárdi punk-fesztivált pörögtük végig porban, sárban, de mai napig ezeknek a hősnapoknak az anekdotáiból nem fogyunk ki! Bízunk benne, hogy idén helyi erősségként hozzá tudunk tenni a fesztiválhoz és természetesen helyben végig zúzzuk a hetet sörrel-borral, nádi hegedűvel és töménytelen brutál zenével! Jól szeretnénk teljesíteni, hogy itt maradhasson esetleg nekünk egy ilyen fesztivál, ami már nagyon hiányzott egy ilyen metál hagyományokkal rendelkező városból! Ott találkozunk! Cheers! A The Morning Star legénysége!

"Ügyesen sikerült elintéznünk azt, hogy most már minden típusú Szép kártya mindegyik alszámlájával tudtok vásárolni! Július 10-ig még elővételes áron vásárolhattok hetijegyet 12990huf-os áron, napijegyet 5990 huf-ért, FEZEN+Rockmaraton kombinált 8 és 10 napos bérletet 17990 Ft és 22990 Ft-os áron! Vegyétek, vigyétek SZÉPen!" - olvasható a Rockmaraton Facebook oldalán.

 


Az ajánló első részét itt olvashatjátok a Pokolgép, a Blind Myself, az Ismerős Arcok, a Zord, az Aurora, a Tales Of Evening, a Jolly Jackers és a Fegyelmező részleg zenekarokkal. A második részt itt, a a Moby Dick, a Wisdom, a HétköznaPI CSAlódások, az Omen, a Don Gatto, a Kill With Hate, az Invader és a The Silver Shine zenekarokkal. A harmadk részben a ROAD, Deák Bill Gyula, a Zorall, a Watch My Dying, a Prosectura, az Insane, az Agregator, az Omega Diatribe és a Magor nyilatkozott a Rockbook-nak.

Kapcsolódó oldalak:

Rockmaraton:

https://www.facebook.com/rockmaraton

Rockbook:

http://rockbook.hu/
https://www.facebook.com/rockbook.hu

 

 

Címkék: 
Kalapács József
Rómeó Vérzik
Alcohol
Hollywood Rose