Bejelentkezés

x
Search & Filters

T-34: Idegen a hely (2014) lemezkritika

A T-34 zenekarral valamikor tavaly áprilisban találkoztam az első koncertünk alkalmával, és már akkor fergeteges bulit csaptak. Azóta több közös koncertet nyomtunk le, így megtisztelő volt számomra, hogy engem kértek fel az ’Idegen a Hely’ című albumuk kritikájának megírásához.

Azt kell hogy mondjam, feltörekvő bandaként a srácok időt és pénzt sem kímélve, szívüket, lelküket beletették ebbe a lemezbe. Ez persze meg is látszik rajta. Kiváló lett. A debütáló albumot Szegeden az Our Sound Recording Studio-ban rögzítették, Szabó Szebasztián és Sóti Norbert hangmérnökök segítségével.

„Mi vagyunk a T-34 Hódmezővásárhelyről és Rock ’N’ Roll-t játszunk” - hangzik el a koncerteken Blaskovics Kristóf frontembertől. És valóban. A srácok rendesen odateszik magukat egy-egy bulin. Nah de akkor lássuk a lemezt! Az albumon 12 dal saját, magyar nyelvű dal hallható. De hogy is határolhatjuk, be a zenekar stílusát. Nos, a T-34 a saját dalok mellett, három feldolgozás nótát játszik koncerteken, egy Jimi Hendrix, egy Motörhead és egy ZZ Top dalt. Úgy gondolom, ezzel be is lehet határolni a zenekar saját stílusát.

A ’Keleti Szél’ című dallal indul a lemez, ami egy elég agresszív, darálós nóta lett. Elég stílusosan indítja a korongot, és a koncerteken is ráhangolja a közönséget a Rock ’N’ Roll-ra. Egy kellemes középtempós dallal folytatódik a lemez, ez a ’Mennék fölfelé’.

 

 

Majd el is érkezünk a címadó dalhoz, ami, ha jók az emlékeim a nagyközönség kedvenc dala. A lírai balladák egyike a lemezen, nem csodálom, hogy annyira tetszik az embereknek, nekem is az egyik kedvencem. A lassabb érzelmesebb nóták közül nem az egyetlen a korongon, hiszen ott vannak még pl. a ’Nincs már ébren’ című akusztikus gitáros nóta, vagy a ’Csodálatos Hely’ című dal is. A kedvenc nótám a lemezről a ’Használj ki’ címet viseli. Imádom a ZZ Top zenéjét és ez a gitárrif nekem Billy Gibbons játékára emlékeztet.

Ha már ZZ Top-ot említettem, akkor egy Motörhead-es nótát is megemlítenék a lemezről, ez pedig a ’Változtatsd meg’. Benne van az a fajta agresszió, amit Lemmy-ék is képviselnek. Nagyon rendben van. Egy dalt emelnék még ki, ez pedig a ’Menni kell’, amit mikor első alkalommal hallottam kb. ez volt a reakcióm:

„Ez a szám igényli az igazi kocsikázós klipet, amikor csak bevágódsz egy kocsiba és céltalanul útnak indulsz, miközben ezt hallgatod.”

10/10 adok a srácoknak. Nagyon jó lemezt csináltak, idejüket, energiájukat és az anyagiakat sem spórolták ki belőle. Maximális elismerésem, feltörekvő zenekarként ilyet azért nem sűrűn látunk.Mindenkinek ajánlom, ha egy mód van rá, vásárolja meg az ’Idegen a hely’-et, mert nem fog benne csalódni.

 

A zenekarral készült interjúnkat itt olvashatjátok.

 

A zenekar tagjai:

Benyhe Kis László - gitár
Blaskovics Kristóf - ének, basszusgitár
Monori Attila - dob

 

Facebook: https://www.facebook.com/t34musicMocsok
 

 
Címkék: 
T-34