Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rock/metal nappal startol július 31-én a XXIV. csongrádi Körös-Toroki Napok

Idén nyáron is megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb folyóparti „tengerpartján” július 31. és augusztus 3. között Csongrádon, a XXIV. Körös-Toroki Napok, amely az utóbbi pár évben már egy komplett fesztivállá nőtte ki magát, rengeteg programmal és színes zenei felhozatallal. A rock/metal zene hívei számára a tavalyihoz hasonlóan ismét a csütörtöki nyitónap lehet érdekes, ugyanis kizárólag aznap szerepelnek az adott műfaj jelesebb képviselői, néhány tehetségesebb amatőr brigáddal megfűszerezve. Fellép az idén 10. születésnapját ünneplő, sikert-sikerre halmozó Road, az Eurovíziós dalfesztivál döntőjébe egyedüli rock zenekarként bejutott Depresszió, a három hevesi gráciával felálló legnépszerűbb hazai csajbanda, a Dorothy, továbbá a kecskeméti Időgép, a szentesi fiatalokból álló The Fly, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő hódmezővásárhelyi T-34.

A Körös-Toroki Napok rendezvénysorozat 1991-ben indult hódító útjára, amely páratlan szépségével méltán lett egyre népszerűbb az utóbbi két évtizedben.

Csongrád városát zamatos kékfrankos boráról, kellemes Tisza-parti fekvéséről, és persze a Körös-toroki strandról lehet ismerni, amely a Tisza jobb partján, a Körös torkolata (Körös-torok) felett helyezkedik el. Alacsony nyári vízálláskor lapos tengerpartokra emlékeztető homokfövény fogadja az ide látogatókat.

A megye legjobban fásított városa, parkjai figyelemre méltóak. Csongrád a csongrádi borvidék központja, a szőlő és a bor nemzetközi városa, több pincészettel és gazdasággal.

 


A július 31-i koncertprogram:

18.00 – 18.45: The Fly


A The Fly 2012 szeptemberében alakult Szentesen. Balogh Levente, Szabó ’Roki’ Dávid és Sebők Tamás alapították a Punk Rock ’N’ Roll stílusban tevékenykedő csapatot. A zenekar 2013 tavaszától kezdett koncertezni a térség klubjaiban és fesztiváljain. Repertoárjuk a saját dalaik mellett Ramones, Misfits, The Subways, Auróra, Proszektúra feldolgozásokból áll. 2014 januárjában megjelent első kislemezük ”Semmi Sem a Régi” címmel. 2014 májusában Balogh Levi elhagyta a zenekart, így egy új felállásban működik a The Fly.
 


19.15 – 20.00: Időgép

Az Időgép nem hajlandó behódolni a különböző divattrendeknek. Hamisítatlan hard rock, amit művelnek, méghozzá igényesen és magas színvonalon. Rendszeres fellépői a motoros találkozóknak, láthattuk őket a Bikini vendégeként, és játszottak már a Szigeten is. Több koncertet adtak Varga Miklós vendégszereplésével, illetve a Dinamit és a Pandora's Box zenekarokkal is.
 


20.30 – 21.50: Road

A Road zenekar már 2003-ban együtt zenélt, de a hivatalos megalakulás évének 2004-et tartják számon. Saját elmondásuk szerint kompromisszumok nélkül alkották meg az első lemezüket, ami a Nem kell más címet kapta.

Legutóbbi albumuk 2013. március 11-én jelent meg, Tegyük fel néven. Az idei jubileumi évébe lépett Road zenekar rendhagyóan, az ország tíz városában tíz dupla koncerttel ünnepelte 10. születésnapját, melynek első felvonásában és öttagúra bővülve (Cséry Zoli – billentyű, Zanzibár, Subcribe) áthangszerelték saját sláger számaikat, a másodikban pedig már a megszokott verzióban tolták a  rock ’n rollt.

 


22.20 – 23.40: Depresszió

A Depresszió zenekar 1999 végén vált teljessé. A már egy ideje együtt zenélő három alapítótaghoz (Halász Ferenc – ének/gitár, Nagy Dávid – dob, Reichert Roland – basszusgitár) 1999 végén csatlakozott Hartmann Ádám, s ezzel már véglegesen megalakult a Depresszió. Az év eleji felkészülések közben már klubkoncertekkel elindult a zenekar. Első nagylemezüket 2000 augusztusában rögzítették. Hat teljes albumot, egy EP-t és három DVD-t adtak ki ezidáig. 2014-ben az együttes bekerült A Dal 2014 eurovíziós nemzeti dalválasztó show elődöntőjébe Csak a zene című dalukkal.
 


0.00 –  0.50: Dorothy

A Dorothy a 2011-es év végén alakult csajtrió. A lányok egy városban jártak ugyanabba a hangszerboltba, ahol később megismerkedtek, majd pedig elkezdtek közösen dolgozni. Pörgős, néha kemény, könnyen emészthető, dallamos és „lányos” – jó értelemben – punk-rock-ot toló banda.

 


1.10 – 2.10 T-34

A T-34 2012. augusztusában alapította Benyhe Kis László, Blaskovics Kristóf és Monori Attila Hódmezővásárhelyen. A zenekar alapvető célja már a megalakuláskor is az volt, hogy magyar nyelven, saját számokat írjon. Stílusra leginkább a klasszikus rock hangzás, azon belül is egyfajta ösztönös, energikus zenei megközelítés jellemző, amit leginkább a kortárs rock zenekarok közül talán a példaképnek is tekinthető Motörhead képvisel.
 


4 napos bérlet elővételben (07.25-ig) 5990 ft

Helyszíni bérlet:  7500 ft

Helyszíni napijegy: 3500 ft

Nagyszínpad napijegy: 1500 ft

Elérhetőségek:

Web: http://www.ktncsongrad.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/KorosTorokiNapok?fref=ts

 


 

Címkék: 
Körös-Toroki Napok 2014
The Fly
T-34
Road
Dorothy