Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tom Waits dalok az A38 hajón Quimby tagokkal, Ian Siegal-lal és Ripoff Raskolnikovval

A zenekar egyszeri tisztelgésként indult, néhány éve Tom Waits születésnapján léptek fel először az A38-on. A koncertnek viszont olyan elsöprő sikere volt (mind a közönség – mind a résztvevők oldaláról), hogy évente megismétlésre került. A tavaszi turné során egy megújult programmal lép színre a jól ismert csapat, február 28-án, az A38 hajón.

A tagok egytől-egyig komoly tisztelői a mesternek és ami kiemeli ezt a produkciót a többi tribute band közül az az, hogy a résztvevők nagy része saját jogán is hasonló kvalitású dalszerző-előadó. A londoni Ian Siegal-t többen a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon (maga Tom Waits is elismerőleg nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán, ami valahogy a kezei közé került), a grazi Ripoff Raskolnikov több mint húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike közép Európa legjobb dalszerzőinek.

Kiss Tibor és Varga Livius a Quimby szerzőpárosaként tette le a névjegyét, míg a dobos–énekes *Frenk* nemrégiben jelentette meg második lemezét. A zongorista *Nagy Szabolcs* személyében jó eséllyel a legjobb hazai blues zongoristát tisztelhetjük.

 


Ian Siegal (UK)

Ian Siegal Dél-Angliában született 1971-ben. Első zenei emlékei Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Elvis és Chuck Berry nevéhez kötődnek. Majd következett a legnagyobb hatású kedvenc: Muddy Waters és Howlin´ Wolf, akiknek zenéje mély hatást tett rá.

Zenéje a ma élő blues-zenészek között sok kritikus szerint a leghűbb lenyomata olyan zenészek örökségének, mint Howlin' Wolf, Son House, Junior Kimbrough, de legfőképpen Tom Waits, akinek nagy tisztelője.

A rekedtes hangú énekeslegenda, Tom Waits születésnapját megünneplendő, a mester tisztelőiből állt össze pár éve a Braindogs. A nemzetközi együttesben olyan régi ismerőseink játszanak, mint az osztrák Ripoff Raskolnikov, az angol blues-énekes, Ian Siegal, a magyarok képviseletében Kiss Tibor és Varga Líviusz a Quimbyből, Laca és Frank a Hiperkarmából, és Nagy Szabi a Hobóból.

Ripoff Raskolnikov (A)

Ripoff Raskolnikov jól ismert figura. A blues osztrák mestere lssan húsz éve rendszeres vendége a hazai kluboknak, fesztiváloknak. Az utóbbi időkben főleg szólólemezeket adott ki így külön öröm, de például az A38 Hajón volt Everything Is Temporary című lemezének bemutatója is.

Jegyár elővételben 2015. február 27.-ig: 3.900. Ft, a helyszínen 4.500. Ft.

 

Helyszín: Február 28., A38 hajó

Címkék: 
Tom Waits
Quimby
Braindogs