Bejelentkezés

x
Search & Filters

VálaszÚt - Szent László Öröksége Lemezbemutató Koncert

 
Város: 
Budakalász
Helyszín: 
Kós Károly Műv.Ház (Szentendrei út 9.)
Időpont: 
2017. november 19. vasárnap, 18:00

A kiadvány az ArchiRegnum Kiadó gondozásában lát majd napvilágot, mely szövegvilágában Szent László életét és csodatételeit mutatja be, zeneileg pedig a klasszikus- és a modern rock stílusjegyeit hordozza magán, megspékelve autentikus, akusztikus és népzenei elemekkel. A megjelenés napján egy lemezbemutató koncertet tartunk a budakalászi Kós Károly Művelődési Házban, ahol már kapható lesz az új lemez. Ennek kapcsán készítettünk egy albumelőzetes videót:

 

https://youtu.be/vUk5N1dTwYU

Úgy gondolom, hogy ezzel az albummal újra kitoltuk a határainkat. Sokféle hangulat megtalálható a korongon, és sok olyan motívum jelenik meg, ami az eddigi VálaszÚt lemezekre nem volt jellemző. A legszembetűnőbb változás az, hogy a szövegeket – amik igazából versek – dr. Varga Tibor írta, aki hiteles történelmi hátteret adott az anyaghoz, és több ötlettel is gazdagította a szerzeményeket. A verseket én zenésítettem meg, körülbelül három hónap alatt, és a zenekarral – Móczár László és Tenkes Tamás gitárosokkal, és Szergej Szklyárov basszusgitárossal – közösen hangszereltük meg.

A lemez különlegessége továbbá, hogy Tibor verseskötetének CD mellékleteként fog megjelenni, amiben a szöveg angol és lengyel versfordításai is megtalálhatóak lesznek. A november 19-i lemezbemutatón már kézbe vehető lesz a kiadvány, ezt követően pedig Tibor előadásain, és a Szent Korona Országáért Alapítvány rendezvényein lehet megvásárolni. De természetesen a zenekartól is be lehet szerezni, most még elő is rendelhető a valaszutofficial@gmail.com címről.  
 

Címkék: 
VálaszÚt- Szent László öröksége lemezbemutató koncert
VálaszÚt - Szent László Öröksége Lemezbemutató Koncert