Bejelentkezés

x
Search & Filters

Agnostic Front

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1980

További képek

Biográfia: 

Az Agnostic Front egy 1980-ban, New York-ban alakult amerikai hardcore-punk zenekar. Az együttes kortársaihoz hasonlóan kezdett hardcore-punk-ot játszani, és tört a bimbózó New York-i hardcore élet élére az 1980-as évek közepén a széles körben üdvözölt 1984-es klasszikus Victim in Pain-nel (Áldozat a fájdalomban), mielőtt thrash metal elemeket kevertek volna a zenéjükbe. A ’90-es évek végére az Agnostic Front aláírta a szerződést az Epitaph Records-szal és felvett egy Oi!-hangzást, mielőtt egy metalos-hardcore keverékké nőttek, más bandákhoz hasonlóan, mint például a Blood for Blood.

A korai évek

1980 novemberében/decemberében alakította az együttest Vinnie Stigma (az egykori Elimanators-ból) a basszusgitáros Diego-val és a dobos Rob Krekus-szal. Az Agnostic Front átment néhány énekesen, kettő közülük John Watson és Jimmy „Az őrült orosz”, mielőtt Roger Miret-et (a The Psychos egykori basszusgitárosát) betelepítették. Nemsokára szaporodtak Ray Barbieri-vel, más néven Raybeez-zel (Warzone) a doboknál, és a basszusgitáros Adam Moochie-vel. Debütáló EP-jük, az United Blood 1983-ban jelent meg egy indiai kiadónál, mely azóta a gyűjtők darabjává vált. Abban az időben a zenekar csak skinhead-ekből állt. Habár ez az idők folyamán megváltozott, az Agonistic Front továbbra is dolgozik együtt skinhead-ekkel a felállás részeként.

A következőt, a Victim in Pain-t (1984) úgy fogadták, mint egy jelentős New York-i hardcore kiadványt. Dave Jones helyébe Raybeez lépett a doboknál, és Rob Kabula lett a basszusgitáros. 1984-ben Jimmy „A Kölyök” Coletti a Justified Violence-ből ült a dobokhoz, amikor később a banda turnézni ment az Exploited-del még abban az évben. Az album a még gyerekcipőben járó New York-i hardcore élet élvonalába tolta a zenekart, mely a CBGC’s körül központosult, ahol olyan együttesekkel játszottak együtt, mint a The Cro-Mags és a Murphy’s Law. Roger Miret kijelentette, hogy minden dalt az albumon „teljesen New York utcái és az életem, valamint a barátaim történetei inspiráltak. Ez veszélyes volt. Tettük, amit tennünk kellett a túlélésért, ami szükséges volt. Olyan volt, mint egy háború vagy egy csatatér, és védtük a területünket.”

Az 1986-os Cause For Alarm (Ok a riadóra) felvétele bonyolult volt, mind a felállás állandó változása miatt, mind személyes problémák miatt. A Combat Records jelentette meg, hozzáadott thrashmetal hatásokkal. Más bandákkal, mint a Suicidal Tendencies és a Stormtroopers of Death együtt, ez az album jelentette az Agnostic Front betörését a crossover thrash világába. Az albumon szereplő szövegeket Peter Steele írta, a doboknál pedig Louie Beateaux ült (a Carnivore-ból).

Még egy másik új felállással a zenekar nemsokára kiadta a Liberty and Justice for…-t 1987-ben. Az album színtiszta punk volt thrash-hatások nélkül, de tartalmazott még több metál-stílusú gitárszólót is. Ez nem fogyott olyan jól, mint az előző kiadványok. Valamivel később, az élő album megjelenése után Miret-et letartóztatták drogügyletek miatt, és a börtönben az idejét új dalok írásával töltötte, míg Stigma és az együttes először turnézott Európában. A Miret által a börtönbüntetés alatt írt szövegek legtöbbje az 1992-es One Voice-on szerepelnek, amelyen közreműködnek a Madball és a Sick of It All tagjai is. Nem sokkal ennek megjelenése után a banda úgy döntött, hogy abbahagyja. Utolsó műsoruk a CBGB-n 1992. december 20-án Last Warning címmel ment, amely szintén a United Blood EP-vel jelent meg a kiadvány végén. Vinnie Stigma egyértelműen kijelentette, hogy gyűlöli a Last Warning-ot.

Stigma és Miret 1996 májusában újra megalakították az Agnostic Front-ot, és csináltak néhány újraegyesülés - műsort 1996 decemberében, leszerződtek az Epitaph Records-szal és szóltak a dobos Jimmy Colettinek és Rob Kabulának is, aki abban az időben az Against The Grain-nel játszott együtt basszusgitáron. Legújabb próbálkozásuk a Something’s Gotta Give címet kapta, habár Miret azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyságban az eredeti íme Today, Tomorrow, Forever (Ma, holnap, mindörökké) lenne. 1999-ben következett a Riot, Riot, Upstart. A címadó dal videójával díjat is nyertek az MTV-n. Visszatérő albumuk jól fogyott, és a legjobb zenei kritikákat kapta a tiszta hardcore punk/oi! hangzásért. 2001-ben kiadták a Dead Yuppies című albumot. Ennek az albumnak a dalait is ritkán játszották élőben, mivel a zenekar többnek gondolta a Loved and Hated, Jimmy Coletti mellékprojekt együttesének eredményét. 2002-ben Miret a Roger Miret and the Disasters mellékprojektben is részt vett, a régi idők punk rock és oi! hangzásaihoz hasonlót keresve. Szintén abban az évben az együttes a Murphy’s Law-val megjelent Matthey Barney filmjében, a Cremaster 3-ban.

Az Agnostic Fornt 2005-ben az Another Voice-szal rukkolt elő. Az albumot leginkább a One Voice követőjeként fogadták. Habár az album kapott néhány kritikát a rajongóktól és a sajtótól , amiért kétségtelenül megváltozott zenéjük illik a ’huligán srácok’ bandájának divathullámába. Zeneileg az album hasonlóságot mutatott olyan zenekarokhoz, akikre erős befolyást gyakorolt az Agnostic Front, mint például a Hatebreed. Miret hangja az albumon különösen olyan volt, mintha eltávolodott volna sok kevésbé hardcore punk-orientált rajongótól. Később a „Peace” szám hozzájárult a mashup albumhoz, a Threat: Music That Inspired The Movie-hoz (Fenyegetés: a zene, amely ösztönözte a mozit), ahol Schizoid újrakeverte és átnevezte „World At War”-nak.

2006. március 7-én az Agnostic Front kiadta régen várt DVD-jét „Live at CBGB” címmel. Ez sok banda törekvéseit követte, akik próbálták megmenteni a CBGB-t a leállástól. Annak ellenére, hogy Miret azt állítja, hogy „Több műsort lejátszottunk a CBGB-nél, mint bármilyen más banda valaha is, és több hasznot hoztunk a CBGB-nek, mint bármely más együttes valaha”, amikor a klub bezárt, a legtöbb nosztalgiázó 1970-es évekbeli punk együttes volt.

2007. november 6-án az Agnostic Front megjelentette a Warriors albumot a „For My Family” című slágerrel, amely nagyrészt a zenekar crossover thrash hangzásának folytatása.

Debütáló nagylemezük, a Victim in Pain megjelenésének huszonötödik évfordulójára a Bridge Nine Records megjelentette a nevezett album újrakevert változatát első Ep-jükkel, a United Blood-dal 2009. november 17-én.

A zenekar végigvitte az európai Persistence turnét 2009 telén és megerősítették részvételi szándékukat a 2010-es Rebellion fesztiválon az angliai Blackpool-ban.

Videók

  • Agnostic Front - Gotta Go
  • Agnostic Front - For My Family
  • Agnostic Front - A Mi Manera
  • Agnostic Front - My Life My Way
  • Agnostic Front - Addiction
  • Agnostic Front - Peace

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Roger Miret
ének
Vinnie Stigma
gitár
Joseph James
gitár
Mike Gallo
basszusgitár
Pokey Mo
dob