Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bankrupt

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

Az idén húszéves Bankrupt fő profilja a Ramones-féle punk rock, és ebben a műfajban a külföldön is jegyzett zenekarok közé tartozik. 2015-ben felkérést kaptak a kultikus Cleopatra Records karácsonyi punk válogatásán való szereplésre csupa élvonalbeli angol és amerikai punk zenekar me llett, és pályafutásuk során több mint 400 koncertet játszottak 9 országban, olyan példaképekkel osztva meg a színpadot, mint Marky Ramone, vagy a Toy Dolls.

A Bankrupt mindig törekedett a változatosságra, ezért más műfajokból (Surf, indie, garázsrock, psychobilly stb.) is merítettek, hogy új színeket vigyenek a zenéjükbe. A dalszövegek a zenekar első korszakában kizárólag angol nyelven íródtak, de 2011 óta minden számhoz készült magyar és angol verzió is.

2014-15 során három olyan számot vettek fel Tövisházi Ambrus segítségével, amelyek már távolabb esnek a megszokott punk rock stílusuktól. Ezek most a 2016 márciusában megjelent, Kívülállók című új nagy lemezüket színesítik a Somogyvári Dániellel felvett 7 punkosabb sláger mellett.
 

Videók

  • Bankrupt - Ez már szerelem
  • Megint nem haltál meg

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Rocco
basszusgitár
ének
William
ének
gitár
Salvatore
gitár
Gergő
dob
Címkék: 
bankrupt