Bejelentkezés

x
Search & Filters

Crazy Town

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1995

További képek

Biográfia: 

A Crazy Town egy Los Angeles-i rapcore zenekar, amelyet 1995-ben alapított Bret Mazur és Seth Binzer. Az együttes leginkább a 2001-es Butterfly című slágeréről ismert, amely a Billboard Hot 100 toplistán az első helyet érte el.

1995-1999

Mazur és Binzer, aki ekkorra már "Epic Mazur", és "Shifty Shellshock" néven váltak ismertté, 1995-ben kezdtek együttműködni "The Brimstone Sluggers" néven. 1999 elejére az együttes tagjai: Mazur, Shifty, Faydoedeelay, Rust epique, Adam Goldstein és Trouble voltak. Az első albumukat 1999-ben mutatták be The Gift of Game néven.

The Gift of Game (1999-2001)

Az album kiadását egy turnétámogatás követte helyet adva a Red Hot Chili Peppers-nek. Rust Epique elhagyta az együttest, míg az albumot mixelték. Rövid idővel később csatlakozott Kraig Tyler. Az első két kislemezt, a "Toxic" és a "Darkside" kiadását kevés siker követte. Ezen a ponton DJ AM elhagyta a bandát. A harmadik kislemez, a "Butterfly" hatalmas sikerének hatására DJ AM visszatért. A Butterfly kétszer is elérte a Billboard Hot 100 toplista első helyét.

Darkhorse (2001-2003)

A második albumukat 2002-ben adták ki Howard Benson producerségével. DJ AM újra elhagyta a bandát, és JBJ-t felváltotta Kyle Hollinger, aki a Crazy town előtt a Shuvel nevő együttesnek volt a tagja. Az album nem ért el nagy sikereket, ezért csak kettő kislemezt adtak ki: A "Hurt you so bad"-et és a "Drowning"-ot. Nem sokkal a Darkhorse kiadása után az együttes feloszlott.

Megszakítás és visszatérés (2003-2008)

A Crazy Town megszakítása alatt Bret Mazur elkezdte megalapítani a The Phramacy-t, egy lemezkiadó vállalatot Kraig Tylerrel együtt, a vállalat produkciói voltak a "The plain White T's" szóló, és Wylde Bunch, Rama Duke, Taryn Manning, Lil John/Lil Scrappy, Xzibit közelgő albumai, és együttescimborája Shifty albuma is.

Mazur is elkezdte első saját szóló albumát a Crazy Town is back-et 2008 tavaszán. Binzer kiadta első szóló albumát: a "Happy love sick"-et.

Tyler hozzájárult a Ringerhez, ami egy projekt, amit Eric Powellel kezdett el, aki a 16Volt tagja. Bár az albumuk nem lett hivatalosan kiadva, le lehet tölteni a weboldalukról.

Rust Epique csatlakozott a pre) Thing-hez 2003-ban. Albumuk a 22nd Century Lifestyle-t 2004-ben adták ki. Rövid idővel később meghalt szívrohamban.

Videók

  • Crazy Town - Butterfly
  • Crazy Town - Drowning
  • Crazy Town - Revolving Door
  • Crazy Town - Hurt You So Bad
  • Crazy Town - Darkside
  • Crazy Town - Toxic

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Epic Mazur
ének
Shifty Shellshock
ének
Kraig Tyler
gitár
Kyle Hollinger
dob
Doug Miller
basszusgitár
Anthony Valli
gitár