Bejelentkezés

x
Search & Filters

Cro-Mags

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1981

További képek

Biográfia: 

A Cro-Mags egy crossover trash-be forduló hardcore punk banda New York-ból. A csapat kultuszt teremtett, számos lemezt adott ki, közülük az első kettő volt a leghatásosabb. Azon bandák egyike volt, akik egybeolvasztották a hardcore punkot a thrash metallal, és a nevükhöz kötik egy keményebb hardcore születését az 1980-as évek végén. Azon csapatok egyike is volt, melyeket a Hare Krishna mozgalommal azonosítottak.

Először egy demót adtak ki olyan számokkal, melyek később debütáló lemezükön, a The Age Of Quarrel című albumon szerepeltek. Az énekes John Joseph útjai aztán elváltak a bandától, meghagyva a basszusgitáros Harley Flanagan-nek az éneklést a következő Cro-Mags lemezen, a Best Wishes-en, melynek erős heavy metal hatású hangja lett. A következő felvétel, az Alpha Omega Joseph visszatérését és a gitáros és szövegíró Parris Mitchell Mayhew távozását hozta. Ezt a Near Death Experinece követte, ami után a banda feloszlott. Bár a csapat újra összeállt és folytatta a turnézást néhány évvel később, 2000-ben kiadták Revenge című albumukat, mely egy visszatérés volt korábbi hardcore gyökereikhez olyan dalokkal, melyek hasonlítottak első kiadásukhoz, néhány dalnak pedig melodikus, punkos beütése volt. A Revenge kiadása után a banda újra feloszlott, és a tagok közti belső viszályok (főleg Mayhew és Flanagan között) sosem oldódtak meg. A Cro-Mags végül újra összeállt és azóta is játszanak szórványosan.

2008-ban John Joseph show-kban kezdett játszani, például az austini Fun Fun Fun Fest-en, a Cro-Mags nevet használva. A banda a dobos Mackie Jayson-ból, a Sick of It All egykori basszusgitárosából, Craig Setariból, és a Leeway-es AJ Novello gitárosból áll. Brad Napier csatlakozott hozzájuk az Iowa-i Des Moines-ban, hogy előadják egy vitatott raggae énekes, Buju Banton dalát, a „Boom Bye Bye”-t.

Időnként a 90-es és 2000-es években Harley és John Joseph is egy időben 2 különböző verzióját indította el a Cro-Mags-nek, különböző tagokkal. Ezek a csapatok Cro-Mag Jam-nek, Cro-Mags-NYC-nek, Age of Quarrel-nek, Fearless Vampire Killers-nek, Cholo Mags NY-nak vagy Cro-Mags-nak nevezték magukat (akár le volt védve az eredeti neve a bandának, akár nem). Néha csak egy eredeti tag volt jelen, néha kettő vagy három, néha pedig John Joseph és Harley együtt. Az öt tag, aki a The Age of Quarrel felvételén dolgozott, a klasszikus felállásként volt emlegetve vagy eredeti tagokként, de az volt az igazság, hogy a Cro-Mags felállása hullámzó volt a kezdetektől.

John Joseph szerint a Cro-Mags 2011-re új albumot tervez.
 

Videók

  • Cro-Mags - The Path To Perfection
  • Cro-Mags - We Gotta Know

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
John Joseph McGowan
ének
A.J. Novello
gitár
Craig Setari
basszusgitár
Maxwell Mackie Jayson
dob