Bejelentkezés

x
Search & Filters

Dying Wish

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1996

További képek

Biográfia: 

Wishstory

A zenekar 1996 novemberében alakult. Egy vendégénekessel kiegészülve már következő év májusában megjelent a négy dalt magába foglaló első demó, a The night embraces me. 1998 tavaszán, az akkori tagság Papp Sándor - bass, Papp Lajos- gitár, ének, Moldoványi János - dob, Árva Péter - gitár és Schmidt Péter - billentyű, már állandó énekesként, Monori Györgygyel megerősödve elkészítette a második demót. A hat dalt tartalmazó „Twilight” kazetta underground körben rengeteg emberrel megismertette a zenekar nevét és lassan a szakma is felfigyelt az állandóan koncertező bandára. Kapcsolatba kerültünk a Hammer Music Productions-el akik, vállalták az anyag országos terjesztését.

Ebben a kóperációban született meg 2000-ben a The silent horizon Ep., ami már országos elismerést hozott a zenekarnak. Az Ep. szinte mind a hat nótája szerepelt valamilyen válogatáson és elkészült az első DW klip is a The Valley című dalra. Az Ep. hamarosan megjelent cd formában is, a „Twilght” demóval kiegészülve. Sajnos a tagcserék sem kerülték el a bandát. Először Ács Sándor érkezett új gitárosként, majd a billentyűs poszt változott. Itt Nádas Péter töltötte be a megüresedett helyet. Ez a megújult felállás rögzítette a 2001-ben megjelenő, Never-ending Road címet viselő első DW albumot. A lemez már a Hammer records gondozásában jött ki és minden tekintetben fölülmúlta az eddigi próbálkozásokat. Két dalhoz is készült klip. A Fragments of the past egy szimpla stúdiós felvétel (azóta is közönség kedvenc), a Wanderer of the sky-hoz pedig koncert klip készült. Sikeresnek mondható turnék és óriási fesztiválos fellépések (Sziget, Summer Rocks) követték egymást, de 2002-ben megtört a lendület a dobos Moldoványi János kilépésével. Az új ütős Garcia Dávid lett, akivel folytattuk a koncertezést, rövidesen azonban újabb próbatételként énekest kellett keresnünk. Rengeteg próbálkozás és üresjárat után megtaláltuk (pontosabban Ő talált ránk) a megfelelő énekest a frontemberi posztra, Dömötör Balázs személyében. Közben billentyűsünk is feladta zenekari pályafutását, ám nem kellett helyettesítenünk, mivel háttértagként segít a nóták megírásánál és a stúdióban. Koncerten viszont gépről megy a szinti. Tehát a két új taggal kiegészülve nekiláttunk az új lemez dalainak, aminek eredményeként 2005 májusában megjelenhetett, csaknem négy év után, a D.Y.I.N.G.W.I.S.H. (Dying Yell Is Not Grieous When I Seek Hope) névre keresztelt új album.

A lemezmegjelenéssel szinte egyidőben kivált a bandából Garcia Dávid, helyét az ex-DW ütős Moldoványi János vette át. Már vele játszottunk a nyári fesztiválokon és forgattuk le az új album első klippjét, a Mechanical Life című nótára. A Nightbreed fesztiválon is készült egy felvétel, a Forgotten Dead című dalunkra, ami megjelent a fesztivál fellépőivel közös Dvd-én, és letölthető a honlapunkról is!

A 2006-os év a klubkoncertek, fesztiválok jegyében telt, közben az új dalokon is elkezdtünk dolgozni. Ám a legfontosabb számunkra, hogy ebben az évben lett 10 éves a zenekar. Teljes erőbedobással készültünk erre a jubileumi fellépésre, összetrombitáltuk a régi tagokat, kik nagy örömmel vettek részt a buliban. Elővettünk néhány elég régen játszott, már-már elfeledett nótát, ezeken elég alaposan át kellett rágni magunkat, hiszen volt olyan köztük, amit évek óta pihentettünk.

November 11.-én a karcagi Ifjúsági Házban rendeztük meg a koncertet, óriási sikerrel. Nagyon élveztük mi, és az ex Dying Wish tagok is! Óriási köszönet mindenkinek, aki ott volt!

2007-ben, a Gothica 6.66 fesztivál keretein belül megismételhettük ezt az eseményt a Pecsa színpadán, ami szintén óriási élmény volt!

Az év végére azonban sajnos megint elfogyott a lendület, egy őszi debreceni buli után Balázs az énekesünk bejelentette kiválását, családi okokra hivatkozva!

2008 énekes kereséssel telt, de nem találtuk meg a banda élére a megfelelő hangot. A reménytelen keresgélésbe belefárad/fásult társaság akkor beláthatatlan időre pihenőre küldte a zenekart!

Három DW nélküli év következett és a zenekar egy része különböző karcagi formációkban múlatta az időt (Stardrive, Vale of Tears).

2011-ben elérkezettnek látszott az idő újra életre hívni a bandát, mindenki szívesen vállalta az újra kezdést, egyedül Moldoványi János nem tudott részt venni a DW újjáalakításában!

Helyére egy friss erő, Kocsis Krisztián, a karcagi Decadence ütőse került!

Újra betanultuk a koncertprogramot és ősztől belevetettük magunkat a koncertezésbe, pusztán a buli és a zenélés öröméért, mindenféle világmegváltó gondolatot nélkülözve!

Közben azonban ott motoszkált bennünk az alkotás vágya is, így 2012 elején rögzítettünk egy új dalt, hirtelen ötlettől vezérelve magyar nyelven! Ez lett a Lopott Idők, aminek fantasztikus fogadtatása inspirál bennünket a továbbiakban!

2013 elég inaktívan telt, főleg koncertezés terén, de azért rögzítettünk néhány dalt és ennek kézzel fogható eredménye 2013 december 13-án lát bapvilágot, Crimson Blood címmel.

Az 5 dalos Ep. címadója egy vadiúj dal, szerepel még rajta a tavalyi Lopott Idők újrakevert változata és egy remixe, a Slave to the Night 2013-as frissen feljáttszott verziója és az általunk már régóta játszott deep Purple nóta, a Perfect Strangers.

Az Ep. ingyenesen letölthető az alábbi linken:

www.dyingwish.hu/crimson_blood/ep.html

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Dömötör Balázs
ének
Ács Sándor
gitár
Papp Lajos
gitár
vokál
Papp Sándor
basszusgitár
Kocsis Krisztián
dob