Bejelentkezés

x
Search & Filters

Exhumed

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1990

További képek

Biográfia: 

Az Exhumed egy San Jose-beli death metal zenekar, mely 1990-ben alakult. A zenekart Matt Harvey gitáros/énekes 15 éves korában alapította meg. 1990 és 1998 között számos demot, split CD-t és EP-t jelentettek meg. A Relapse Records ajánlott számukra szerződést, majd 1998-ban felvették debütáló lemezüket. A Gore Metal címet viselő anyag már címében is a banda által játszani kívánt zenét definiálja, melyben az old-school death metal keveredik a grindcore-ral. A lemez megjelenését az Exhumed első amerikai turnéja követte, valamint különböző fesztiválokra is meghívást kaptak.

A második album a Slaughtercult 2000-ben jelent meg, de 2001-ben ismét kiadták bónuszokkal megspékelve. A korongot minden korábbinál nagyobb szabású európai turné követte, valamint részt vettek olyan fesztiválokon is mint az Obscene Extreme vagy a Wacken Open Air. A 2003-as Anatomy is Destiny lemez is folytatta a megkezdett utat. Mind a brutális deathgrind zenét mind a horrorisztikus borítóképet tekintve. A lemez felvételei után Leon del Muerte basszusgitáros kilépett, helyére Bud Burke érkezett.

2004-ben egy dupla lemezes válogatást adtak ki Platters of Splatter címmel, melyen a zenekar korai felvételei voltak hallhatóak. Ezt követően USA turnét tettek, majd átruccantak Kanada területére, majd Európa, Japán, Ausztrália következett. Wes Caley személyében új gitáros érkezett az Exhumed soraiba, de a dobos poszton is új tag érkezett Matt Connell személyében.

2005-ben Garbage Daze Re-Regurgitated néven feldolgozáslemezt adtak ki, amit egy DVD követett. A zenekar 2005-ben bejelentette, hogy szünetet tartanak határozatlan ideig.

Videók

  • Exhumed - The Matter Of Splatter

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Matt Harvey
ének
gitár
Leon del Muerte
basszusgitár
ének
Wes Caley
gitár
Danny Walker
dob