Bejelentkezés

x
Search & Filters

goregrind

A goregrind a grindcore és a death metal egyik alműfaja. Egyes albumok, mint a Repulsion: ’Horrified’ és az Impetigo: ’Ultimo Mondo Cannibale’ már a stílus előszelének tekinthetők, de igazából az irányzat gyökerei a Carcass együtteshez kötődnek, akik az 1980-as évek végén kezdték meg pályafutásukat. A Reek of Putrefaction korszakukban a Carcasshangmagasság-torzítót és orvosi képanyagokat használt, ami nagyban eltért a hardcore punk és grindcore zenekaroktól megszokott gyakran politikai töltetű és szélső baloldali dalszövegektől.

Jellemzők

Matthew Harvey szerint a ZeroTolerance nevű brit lap a következőképpen jellemezte a goregrindot: „elhangolt gitárok, dübörgő dobok (néha egy magas hangot adó „sütisdoboz”-szerű pergő jellegzetességgel), gyomorforgató dalszövegek és gyakran erősen átszerkesztett, eltorzított éneksáv.” Goregrind zenekarok előszeretettel élnek túlságosan mély, vagy túlságosan magas hangtartományú vokállal. A dalszövegek kedvelt témái kifejezetten durvák; szerepel bennük vérben tocsogás, hullaboncolás, halál és nemi erőszak.

A szövegek néha félreérthetetlenül komolytalanok, mint pl. azok a rossz minőségű, horrorfilm-szerű klipek, melyeket még ők sem azért készítenek, hogy bárki komolyan vegye a bennük bemutatottakat. Cyjan, a lengyel Dead Infection együttes dobosa így nyilatkozott: „zenei szempontból nincs semmi különbség agrindcore és a goregrind között. Azonban ami a szöveget illeti, míg az előbbi társadalmi és politikai témakörökben mozog, addig az utóbbi – mint ahogy a nevéből is kitűnik – leginkább a vérrel, az emberi anatómiával és halálos kimenetelű balesetekkel szeret foglalkozni.”