Bejelentkezés

x
Search & Filters

Falconer

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

A viking/ folk témájú black metal banda, a Mithotyn 1999-es feloszlását követően a svéd gitáros/ basszusgitáros Stefan Weinerhall és a dobos Karsten Larsson egy éles fordulatot vettek a power metal irányába új projectjükkel, a Falconer-rel, akiknek a stúdió felhozatala eredetileg Mathias Blad színész-énekesnek köszönhető.

Az ígéretes demóknak hála a banda gyorsan üzleti kapcsolatba lépett az America’s Metal Bladdel, és a korai Falconer albumok, mint a 2001-es eponymous debütálás és a 2002-es „Chapters from a Vale Forlorn” megkülönböztette őket azzal, hogy nagyrészt a skandináv folk zene nyomait hordozták magukon a power metal kiszámítható sablonjával keveredve.

Azonban a banda növekvő szerencséje csak konfliktusokhoz vezetett: Blad úgy döntött, hogy kilép,és nem hagyja, hogy a folyton növekvő elkötelezettségek, amik a turnékkal jártak a párhuzamosan futó színházi karrierjének útjába álljanak, ezzel arra kényszerítve Weinerhallt és Larssont, hogy egy új vokalistával, Kristoffer Göbellel helyettesítsék, és még a másodgitáros Anders Johanssont és a basszusgitáros, Peder Johanssont is felvették, hogy erősítse őket a koncert felhozatalban. Ugyan ez az ötös vette fel a Falconer harmadik albumát, a „The Scetre of Deception”-t 2003-ban, de ezt követően a Johanssonokat lecserélték Jimmy Hedlund (másod gitáros) és Magnus Linhardt (basszusgitáros) kedvéért.

A 2005-ös „Grime vs. Grandeur”-ön a Falconer elszakadt a középkori/mesés/tolkieni szövegektől, és véletlen, vagy sem, de ez lett az első olyan album, amely széles körben negatív kritikát kapott. A legutóbbi pletykák szerint az eredeti vokalista, Mathias Blad visszatért, hogy újra nyeregbe pattanjon, és elkezdjen dolgozni az ötödik Falconer albumon.
 

Videók

  • Falconer - Carnival Of Disgust
  • Falconer - Vid Rosornas Grav
  • Falconer - The Clarion Call
  • Falconer - Upon the Grave of Guilt

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Mathias Blad
ének
billentyűsök
Stefan Weinerhall
gitár
billentyűsök
vokál
Jimmy Hedlund
szólógitár
vokál
Magnus Linhardt
basszusgitár
vokál
Karsten Larsson
dob
ütőhangszerek