Bejelentkezés

x
Search & Filters

Grand Mexican Warlock

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2008

További képek

Biográfia: 

A furcsa nevű zenekart az ex-Idoru dobos, Szabó Laci hívta életre 2008 nyarán, olyan társakkal kiegészülve, mint Mohácsi Matyi basszusgitáros (Shell Beach, ex-Idoru), Reich Tamás gitáros (Subscribe), valamint Somló Dani dobos (Esclin Syndo). Majd egy év telt el, mire megtalálták a megfelelő énekest, Bodóczy Zoltán (Undos) személyében, aki a My Small Community-ból lehet ismerős, illetve csatlakozott Hegyi Áron billentyűs (Jazzékiel).

Az első életjelet 2009 novemberében adták, amikor két dalt töltöttek fel a Myspace-re, majd röviddel ezután, decemberben a Dürer Kertben debütáltak, a Turbo és a Fish! vendégeként. A szakma rögtön egy új "supergroup"-ról beszélt, akik valamiféle progresszív, pszichedelikus rockot játszanak, nem is akárhogy.

2010-ben többször megfordultak Budapest nívós klubjaiban, koncerteztek vidéken, illetve sikerült bekerülni néhány nyári fesztiválra is, annak ellenére, hogy ez ido tájt még nem volt nagylemezük. Idoközben kijött az igen merész elso videóklip is a We Disappear címu számra.

Egy évvel az első koncert után, 2010 december 16-án a MamaZone gondozásában megjelent az Aeons címet viselő első album, amely fordulópontnak tekinthető a zenekar életében. A kicsit sem szokványos, hosszú és merész lemez minden várakozást felülmúlt, a közönség és a szakma részéről egyaránt kiemelkedő figyelmet kapott.

A 2011-es évet új lendülettel kezdte a zenekar, sikerült kinőni az előzenekari státuszt, erre ékes példa a márciusi lemezbemutató koncert a Szikrában, ahol már saját vizuállal és koncepcióval álltak színpadra, szépszámú közönség előtt, majd áprilisban részt vettek az MR2 Akusztik felvételén is.

A nyár számtalan fesztiválkoncerttel telt, szeptemberben pedig a Life Of Agony-ból ismerős Keith Kaputo-val adtak sikeres koncertet a Dürer Kertben. Majd a gitáros poszton történt váltás követően – Reich Tamás helyét Maksi Csaba vette át – az őszi-téli fővárosi és vidéki klubkoncertekkel egy időben elorukkoltak egy, a zenekartól kissé idegen rap nótával is, Pálinkás Tamás, az Isten Háta Mögött frontemberének közreműködésével.

A 2012-es évet egy 12 állomásos országos turnéval kezdték, majd a nyári időszakban a legtöbb hazai fesztiválra is meghívást kaptak. 2012 novemberében hat állomásos európai turnén vettek részt az ausztrál Alithia zenekar kíséretében, majd 2013 tavaszán újabb, 3 hetes európai turné következett a szintén ausztrál Greenthief zenekarral.

A Grand Mexican Warlock második nagylemeze 2014 március 3-án jelent meg Hell Sweet Hell címmel. Röviddel ezután bemutatták az albumhoz kapcsolódó első videoklippet, melyet a Fisherman’s Tale-re forgattak a Kincsem Parkban, mintegy 70 fos stábbal, Koblicska Péter Örs rendezésében.

2014 februárjában Papp Dávid “Page” személyében új dobos érkezett a csapatba, majd ezt követően 2014 március 20-án az A38 hajón került sor a Hell Sweet Hell lemez bemutatójára. Majd vidéki koncertek és egy négy állomásos balti turné következett, többek között az igen rangos Tallin Music Week-en is bemutatkozott a zenekar. A nyár fesztiválkoncertekkel és egy kellemes balatoni turnéval telt.

 

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Bodóczy Zoltán
ének
Szabó László
gitár
Maksi Csaba
gitár
Mohácsi Mátyás
basszusgitár
Hegyi Áron
billentyűsök
Pap Dávid
dob
Címkék: 
Grand Mexican Warlock