Bejelentkezés

x
Search & Filters

Halford

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1999

További képek

Biográfia: 

Rob Halford (teljes nevén Robert John Arthur Halford) (Walsall, 1951. augusztus 25.) egy angol énekes és dalszerző Halford a műfaj egyik legelismertebb énekese egyedi énekstílusa, magas hangú sikolyai okán.

A heavy metalra gyakorolt hatása miatt a stílus rajongói Metal Godnak (Metal Istennek) nevezik a Judas Priest azonos című dala nyomán. Rob Halford színpadi megjelenése – fémszegecsekkel kivert fekete bőrruhák – a heavy metal zenekarok és rajongók öltözködési stílusát is megváltoztatta.

1999-ben Rob Halford a saját magáról elnevezett Halford együttes élén tért vissza a heavy metalhoz Roy Z producer segítségével.

A 2000-ben megjelent Resurrection című album helyreállította az énekes utóbbi években megtépázott hírnevét.

A csapat második albuma, a Crucible 2002-ben jelent meg, majd egy évvel később Rob Halford bejelentette, hogy visszatér a Judas Priestbe.

Halford 2003-as visszatérése óta a Judas Priest két stúdióalbumot adott ki és folyamatosan koncerteznek. Emellett Rob beindította saját produkciós irodáját, amely főként szólóanyagainak digitális formában történő kiadásával foglalkozik.

2009 májusában létrehozta a Metal God Records nevű lemezkiadóját, melynek első kiadványa a Halford Crucible World Tour - Live In Anaheim DVD és Blu-Ray videó.

 

Videók

  • Halford - Made Of Metal
  • Halford - Like There's No Tomorrow

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Rob Halford
ének
Roy Z
gitár
Mike Chlasciak
gitár
Mike Davis
basszusgitár
Bobby Jarzombek
dob
ütőhangszerek