Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hawkwind

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1969

További képek

Biográfia: 

A Hawkwind egy 1969-ben alakult brit rock együttes, az első space rock zenekarok egyike.

Egyfajta különleges hard rock/heavy metal zenét hoztak létre Chuck Berry rock and roll és a Moody Blues pszichedelikus stílusának keresztezésével, amelyben a vastag gitárhangzást szintetizátorral és mellotronnal egészítették ki. Második albumukon megjelenő sci-fi fantáziák és droghatások ihlette dalszövegeikkel sikerült elkülönülniük az irányzat más együtteseitől.

Az évek során több tucatnyi muzsikus megfordult a Hawkwindben, de 1969-es megalakulásuk óta Dave Brock tekinthető az együttes motorjának. További meghatározó tagok: Lemmy (aki később megalapította a Motörheadet), Nik Turner, Harvey Bainbridge, Del Dettmar, Dik Mik, Huw Lloyd Langton, Robert Calvert, Paul Rudolph (egykori Pink Fairies/The Deviants zenész) és Twink (szintén Pink Fairies tag) és Alan Davey.

A Pink Fairies tagokkal való kötetlen együttműködés gyümölcseként készült albumok olykor Pinkwind vagy Hawk Fairies név alatt jelentek meg. A Hawkwind arról is ismert, hogy nem mindig csak zenészek voltak a csapat tagjai, így például az angol sci-fi és fantasy szerző Michael Moorcock is a Hawkwindhez tartozott egy időben.

Habár soha nem ostromolták a lemezeladási listák csúcsait, de elkötelezett rajongótáboruknak köszönhetően folyamatosan jelentették meg lemezeiket közel 40 éves pályafutásuk alatt.
2008 végén az Atomhenge/Cherry Red kiadó bejelentette, hogy CD-n újra megjelenteti a Hawkwind 1976 és 1997 közötti albumait egy-egy triplalemezes antólógia formájában: Spirit of the Age (1976-84) és The Dream Goes On (1985-97).

Videók

  • Hawkwind - Master Of The Universe
  • Hawkwind - Silver Machine

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Dave Brock
ének
gitár
billentyűsök
Niall Hone
basszusgitár
gitár
sampler
billentyűsök
Tim Blake
billentyűsök
vokál
Mr Dibs
ének
basszusgitár
Richard Chadwick
dob
vokál