Bejelentkezés

x
Search & Filters

Hollywood Undead

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2005

További képek

Biográfia: 

A Hollywood Undead egy amerikai rap-rock együttes Los Angelesből. A debütáló albumukat, a ’Swan Songs’-t 2008 szeptemberében adták ki, míg első koncertfelvételüket, a ’Desperate Measures’-t 2009 novemberétől láthatjuk a lemezboltok polcain. A második albumukat ’American Tragedy’-nek nevezték el, és 2011. április 5-én jelent meg. Az együttes összes tagja művésznevet használ, sőt, egyedi maszkokat is viselnek. A jelenlegi tagok Charlie Scene, Da Kurlzz, Danny, Funny Man, J-Dog és Johnny 3 Tears.

Megalakulás (2005-2007)

A zenekar létrejötte 2005-re vezethető vissza, amikor Jorel Decker (J-Dog) és Aron Erlichman (Deuce) feltöltöttek a MySpace-re egy ’The Kids’ című számot, ami nagy népszerűségre tett szert. A siker arra ösztökélte a fiúkat, hogy megalakítsák a Hollywood Undead-et a barátaikkal: „Shady” Jeff Philips, George Ragan (Johnny 3 Tears), Jordon Terrel (Charlie Scene), Dylan Alvarez (Funny Man) és Matthew St. Claire (Da Kurlzz) mind így került be a csapatba. A Shave magazinnak egyszer azt nyilatkozták a megalakulásukról, hogy „aki akkor a szobában volt és tudott hangszren játszani, bekerült a bandába.” Shady Jeff később kivált az együttesből, ám ennek okai a mai napig ismeretlenek.

’Swan Songs’, ’Desperate Measures’ és a lemezszerződés (2007-2009)

A Hollywood Undead-nek csak egy évre volt szüksége ahhoz, hogy előálljanak az első lemezükkel, viszont további két év kellett, hogy olyan céget találjanak, ami nem cenzúrázza ki a megírt anyagot. 2005-ben már megkíséreltek egy kollaborációt a MySpace Recordsszel, ám a kiadó megpróbálta felülbírálni a zenéjüket. Ez vezette el őket az A&M/Octone Records szerződéséhez, akiken keresztül 2008 szeptemberében a ’Swan Songs’ végre megjelenhetett. Az album egy hét alatt 21.000 példányban kelt el, ami a Billboard 200 huszonkettedik pozíciójába juttatta.

2009. november 10-én jelent meg az együttes első koncert CD/DVD-je, ’Desperate Measures’ címmel. A felvétel tartalmaz hat korábban visszatartott számot (ebből három feldolgozás), illetve többek között a Swan Songs turné egyik koncertjének videóját. 2009 végén a zenekar bezsebelt egy Request Award-ot a „Legjobb Crunk/Rock Rap Előadónak” járó kategóriában.

Deuce távozása

2010 elején az együttes bejelentette, hogy énekesük, Deuce zenei nézeteltérésre hivatkozva kilépett a csapatból. A Hollywood Undead már pár hete turnézott, mikor helyettest kerítettek Deuce szerepére, Daniel Murillo személyében. Murillo ebben az időben éppen az American Idol 9. évadjának egyik továbbjutója volt, de úgy döntött, inkább feladja a versenyt, és a zenekarhoz csatlakozik. Döntésével az egyetlen probléma az volt, hogy a Hollywood Undeaddel párhuzamosan a Lorene Drive vokalistája is volt, ami kénytelen volt szünetet tartani az énekesük új elfoglaltságai miatt, s mindez komoly összeszólalkozásokhoz vezetett. Daniel Murillo, – „Danny” becenéven – januártól vált állandó taggá. Deuce távozásával kapcsolatban Johnny 3 Tears és Da Kurlzz csak később fedte fel az igazságot: állításuk szerint Deuce személyi asszisztenst rendelt maga mellé a turnékra, ráadásul folyamatosan Deuce kedvében kellett járniuk, ami igazságtalan volt az együttes többi tagjával szemben.

’American Tragedy’ (2010 – napjainkig)

A zenekar hamarosan megkezdte a második stúdióalbum, az ’American Tragedy’ elkészítését. 2010 áprilisában az együttes saját online rádiót indított, amiben horror történeteket sugároztak. A zenekar első elképzelései szerint az új lemez nyáron készült volna el, és már ősszel megjelenhetett volna. James Diener, a lemezkiadó igazgatója mindezt még meg is erősítette, hozzátéve, hogy az album (a „hatalmas lépés”) várhatóan a mainstream zenék közé repíti majd az együttest. Ennek ellenére a munkálatok november derekán fejeződtek be, és sokáig nem is tűztek ki új megjelenési dátumot.

A Hollywood Undead komoly kampányba kezdett a második album népszerűsítéséért. Többek között az Avenged Sevenfold és a Stone Sourral is turnéztak, mielőtt az első kimásolt dal, a ’Hear Me Now’ megjelent volna. A kislemez, ami bevallottan J-Dog kedvenc dala volt, december 13-án debütált a rádiókban és a zenekar YouTube oldalán. A dal egy depresszió- sújtotta, reményvesztett emberről szól, a zenei megoldások mégis egy „zúzós rock-számot” kerekítettek ki belőle, ahogyan az AOL Radio blogja is írta. A single megjelenése után pár nappal már a második helyet foglalta el az iTunes Rock Charton.

2011 januárjában a Hollywood Undead nemcsak megosztotta a készülő album címét (’American Tragedy’), hanem rögtön egy előzetest is feltöltöttek a legnagyobb videómegosztóra. Pár nappal később egy új dal, a ’Comin’ In Hot’ ingyenes letöltését engedélyezték. A ’Comin’ In Hot’ traileréből kiderült, hogy az új stúdióalbum márciusra várható, ám végül április 5-éig halasztották a megjelenést.

Februárban a soron következő igyenes online dal a ’Been to Hell’ lett. J-Dog ígérete szerint a zenekar a lemez hivatalos megjelenéséig folyamatosan tölt fel új zenéket az internetre, amit a hírlevelükre feliratkozók, a weboldaluk tagjai és a Facebook-os rajongóik között tesznek majd elérhetővé.

Videók

  • Hollywood Undead - Undead
  • Hollywood Undead - Young
  • Hollywood Undead - Hear Me Now
  • Hollywood Undead - Been To Hell
  • Hollywood Undead - Comin' In Hot
  • Hollywood Undead - Everywhere I Go
  • Hollywood Undead - Circles
  • Hollywood Undead - Levitate

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Charlie Scene
ének
szólógitár
Funny Man
ének
Johnny 3 Tears
ének
J-Dog
ritmusgitár
billentyűsök
szintetizátor
vokál
basszusgitár
Danny
ének
Da Kurlzz
dob
ütőhangszerek