Bejelentkezés

x
Search & Filters

Jackalhead

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2012

További képek

Biográfia: 

 

A Jackalhead zenekar 2012-ben, az apokalipszis évében alakult. Odakinn egy hosszú tél után épp csak virágzani kezdtek a fák, zöldellt már a gyep, a lányoknál lassan-lassan előkerültek a rövid szoknyák. Pécs friss levegője elől három fiatal az alkohol áztatta, dohányfüst belengte romkocsmák zugaiba elbújva töltötte az estét néhány sör társaságában. Nem meglepő módon ekkor vetődött fel a zenekar alapítás gondolata Tardik Tamás (gitár), Szurdi Kristóf (basszer), és Trencsényi József (ének) között. Mivel mindannyian hasonló ízléssel rendelkeztek, az irányzat nem volt kérdés.
 
Hamarosan csatlakozott hozzájuk Farkas Bence (gitár), és Patonai Balázs (dobok). Megkezdődtek az első próbák egy bőrgyár mögötti kis napsütötte garázsban, egyelőre név nélkül.
 
Mint minden kezdő zenekar, ők is a saját kedvenceikhez nyúltak vissza. Nem titkolt legfőbb inspirációik többek között olyan zenekarok, mint a Judas Priest, Iron Maiden, Black Sabbath, Accept, vagy a Deep Purple. Gyorsan be is tanultak pár dalocskát, amiket naphosszat húztak a próbateremben. Már ekkor próbálkoztak saját dalok írásával több, kevesebb sikerrel. Tucatnyi ötlet lógott a levegőben a zenekar nevéhez, de egyik sem volt az igazi, míg egyik este Józsefnek ütötte meg a fülét a "Jackalhead" elnevezés, miközben az Egypt üvöltött a hangszórókból a Mercyful Fate-től.  A név és a mögé elképzelt arculat mindenkinek tetszett, így megragadt. Eképpen működött, épülgetett a zenekar egy darabig, de Balázstól az útjuk különvált.
 
Huzamosabb ideig kutattak új dobos után, de a megfelelő ember váratott magára. Később csatlakozott a zenekarhoz Antal Tamás, akivel hamar megtalálták a közös hangot, így volt végre ki püfölje a bőröket. Nemsokára beindultak a koncertek, amelyek gerincét ekkor még bőven a feldolgozások tették ki, megsózva egy-egy saját szerzeménnyel. A pécsi romkocsmák világában élték ki magukat hol kisebb, hol nagyobb közönség előtt. Jó pár koncerttel, buktatóval, és féktelen bulival később a zenekar útjai Tardik Tamás gitárossal különváltak.
 
Nem kellett túl sokat várni az új húrnyüvőre, Kovács Lászlót gyakorlatilag keresni sem kellett, gitárját leporolva, tudását felfrissítve rövidesen csatlakozott a zenekarhoz, és megalakult a jelenlegi felállás, ami 2016 óta tart.
 
A zenekar műsoraiban ma már a saját dalok dominálnak, de még mindig élvezik játszani a feldolgozásokat is, így mindig kerül belőlük kicsi a palettába.
 

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Trencsényi József
ének
Farkas Bence
gitár
Kovács László
gitár
Szurdi Kristóf
basszusgitár
Antal Tamás
dob
vokál
Címkék: 
Jackalhead