Bejelentkezés

x
Search & Filters

Keep Floyding

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2009

További képek

Biográfia: 

A Keep Floyding Magyarország első számú Pink Floyd tribute zenekara. 1999-es alapítása óta az együttes mindig is feladatának érezte a Floyd zenéjének hiteles és igényes tolmácsolását. Repertoárjuk a közismert dalok mellett mindig tartalmaz ritkán hallott zenei különlegességeket, valamint akár teljes albumokat is. Így előadásra került már általuk teljes egészében a The Wall, a The Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, és az Animals. Emellett minden egyes műsort a helyszín és az alkalom jellegéhez formálva igyekeznek egyedülálló koncertélményt biztosítani.

A zenekar 2009 óta tudatosan dolgozik azon, hogy a sikeres klubzenekar imidzsét továbbformálva nemzetközileg is meghatározó Pink Floyd Show-vá váljon a legnagyobb elődök (Australian Pink Floyd Show, Britfloyd) mintájára. Ennek jegyében saját látvány- és hangtechnika/backline kiépítésébe kezdtek. A koncertek színvonalának biztosításáról saját hang- és fénymestereik gondoskodnak.

A Keep Floyding zenekar története 1999-re nyúlik vissza, amikor is megalakult, Echoes of Pink Floyd néven. Hamar felfigyelt rájuk a szakma, így már 2000-ben a Petőfi Csarnok nagyszínpadán találták magukat.

Ezt követően főképp a budapesti klubéletet színesítették fellépéseik. Sikereik megkoronázásaként önálló est megrendezésére kaptak felkérést a Művészetek Palotájába 2006 tavaszán. Az est során vendégeik voltak Takáts Tamás, Keresztes Ildikó, Felkai Miklós, Török Ádám.

2009-ben komolyabb személyi változások után vették fel a Keep Floyding nevet. Még abban az évben meghívást kaptak egy különleges koncert megrendezésére az épülő 4-es Metró Rákóczi téri állomására, 20 méter mélyen, Budapesten.

Azóta többször is jártak Németországban (Nürnberg, Köln, Mannheim), emellett itthon is sikeres klubszezonok vannak mögöttük, koncertjeinkre az ország távolabbi részeiről is rendszeresen érkeznek látogatók.

Legújabb felvételeik alapján előszeretettel emlegetik Őket internetszerte a legjobb Pink Floyd tribute zenekarok között.

Nem elhanyagolható hírértékkel bír, hogy a zenekar alapítótagja Goldschmidt Gábor, a többszörös Grammy-díjas Kitaro (JAP) koncert-gitárosa 2010 óta.

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Goldschmidt Gábor
gitár
ének
Tóth András
gitár
Tóth Attila
billentyűsök
ének
Haáz Imre
szaxofon
Balázs Bálint
basszusgitár
ének
Dobos Viktor
dob
Simon Edina
vokál
Garda Zsuzsa
vokál
Gayer Andrea
vokál