Bejelentkezés

x
Search & Filters

Omega Diatribe

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

Az Omega Diatribe zenekart Hájer Gergő (gitár) és Szathmáry Ákos (basszusgitár) alapította 2008-ban. A csapat komolyabb beindulását a 2010-ben történt dobos csere hozta, amikor Metzger Dávid ült a dobok mögé. A felállás tovább bővült Császár Attilával, aki a második gitár posztját töltötte be. 2011-re záródott be a kör, amikor társult a megfelelő torok a bandához, Komáromi Gergely személyében.

Az első publikáció 2012 végén történt, amikor napvilágot látotott a Forty Minutes című szám, demo formájában. Ezután még 2 szám lett publikálva az albumról, szintén demo formájában. A 2013-as év aktív koncertezéssel és a lemez felvételeivel telt el, amit a csapat teljes egészében a saját stúdiójukban végzett. Október 21.-én pedig megjelent a zenekar debütáló nagylemeze, IAPETUS címmel, amit rögtön egy lemezbemutató koncert követett a Dürer Kert nagytermében. A végső keverés és master az alapító gitáros, Hájer Gergõ érdeme, míg a lemezborító és a design teljes egészében Metzger Dávidnak, a zenekar dobosának köszönhetõ. Számos koncertek után 2014-ben Metzger Dávid kilépett a zenekarból, mivel nem tudott lépést tartani az egyre sűrűsödő koncertekkel/turnékkal. Az incidenst követően a zenekarnak mondhatni rögtön lehetősége nyílt kooperálni egy világhírű amerikai dobossal, Kevin Talley-vel.

2014 Júliusában meg is jelent a 'Hydrozoan Periods' c. single, amin Talley dobjátéka hallható. A dal hatására még többen felkapták a fejüket külföldön az Omega Diatribe-ra.
 
2015 Február 26.-án jelenik meg a zenekar új lemeze 'Abstract Ritual' címmel, amit teljes egészében Kevin Talley játszott fel. Emellett a csapat kiegészült a fix dobosával, Kiss Tamással.

Videók

  • OMEGA DIATRIBE - Molecular Torsion (Guitar Playthrough)
  • OMEGA DIATRIBE - Iapetus (2013, full album)
  • OMEGA DIATRIBE - Unshadowed Days (Official Music Video)
  • OMEGA DIATRIBE - Luna Reliquit (Guitar Playthroug)
  • OMEGA DIATRIBE - Hydrozoan Periods (Guitar Playthrough)
  • OMEGA DIATRIBE - Eon Of Decay (Bass Playthrough)
  • OMEGA DIATRIBE - Extrinsic (Drum Playthrough)

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Komáromi Gergely
ének
Hájer Gergő
gitárok
Császár Attila
gitár
Szathmáry Ákos
basszusgitár
Kiss Tommy
dob
Címkék: 
Omega Diatribe
metal
modern metal
psychedelic
groove
experimental
progressive