Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rancid

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
1991

További képek

Biográfia: 

A Rancid egy punkegyüttes, amelyet 1991-ben Matt Freeman és Tim Armstrong alapított a Kalifornia állambeli Berkeleyben.

A Rancid énekese és gitárosa Tim Armstrong, basszere Matt Freeman, Lars Frederiksen játszik a másik gitáron és Branded Steineckera dobos. Az előző dobos, Bret Reed 2006-ban hagyta el az együttest, és őt helyettesítette Branded Steinecker, a The Used együttes korábbi dobosa. 2007-re már csak Tim Armstrong és Matt Freeman maradtak az alapító tagok közül, mivel Lars Frederiksen csak utólag, 1993-ban csatlakozott, amikor az együttes egy második gitáros után nézett.

Olyan zenei irányzat mellett döntöttek, melyet a The Offspring vagy a Green Day játszott a California Punk amely nagyon kedvelt műfaj volt a punkok körében a '90-es évek közepén.

A Rancid stílusa sokszor mutatott hasonlóságot a The Clash-sel az albumaikban. Az …Out Come The Wolves és a Life Won't Wait, az utóbbit sokszor emlegetik úgy mint a "Rancid Sandinistáját". Ez a kihatás elősegítette, hogy kiemelt megállás nélküli úton legyen magja a punk rock-nak a banda.

A Rancid legjobban ismert számai a "Ruby Soho" és a "Time Bomb" az 1995-ös …Out Come The Wolves albumrol, vagy a "Fall Back Down" a 2003-as Indestructible albumról.

 

Forrás: wikipédia

Videók

  • Rancid - "Collision Course," "Honor Is All We Know," & "Evil's My Friend" 2014
  • Rancid - Last One To Die
  • Rancid - Red Hot Moon

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Tim Armstrong
ének
gitár
Matt Freeman
gitár
Lars Frederiksen
basszusgitár
ének
Branded Steinecker
dob
Címkék: 
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rancid