Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rossz Szokás

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2006

További képek

Biográfia: 

A Rossz Szokás nem csupán zenekar, hanem egy gondolat, amely végigfut az élet örömein bánatain a születéstől a halálig, bemutatva, hogy mindenkinek vannak rossz szokásai...

A zenekar 2006 október 18-án alakult néhány régi barát és zenésztárs, Halász Tibor, Imre Tamás, Gazsó Roland és Molnár Ferenc közös agyszüleményeként. Zenéjükre a heavy metalos basszus és AC/DC-s gitár témák voltak főként jellemzőek.

Sikeres koncerteket adtak 2007 júniusa és 2008 áprilisa között, nem egyet a neves Blues Company előzenekaraként.

2008 májusában Halász Tibor kivált a Rossz Szokásból, hogy eleget tegyen Blöró felkérésének, és a Blues Company-t erősítse basszus játékával. A megmaradt három tag (Ferit kivéve) úgy gondolta, ezzel vége a zenekarnak. Roland megalapította azóta sikert-sikerre halmozó bandáját, a BitchGood-ot, Tomi pedig úgy döntött, hogy más irányba indul.

ROSSZ SZOKÁS III. – LENDÜLET
2008 augusztusában néhány zenésszel felélesztette Feri a bandát, de végül ez a próbálkozás nem hozott eredményt. Egy évvel később 2009-ben azonban ismét sikerült néhány zenészt összeszedni, akikkel folyik a munka.

Az első koncertjük a Bitchgooddal volt, ahol 3 dalt játszottak, és a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően nagy erőkkel kezdtek új dalokat írni.
Mikor megvolt egy koncertképes anyag akkor megjárták néhányszor a MetalSchoolt, ahol sikeresen felitattak minden alkoholt a közönséggel, a CseSzi fesztivált, Budaörsöt és természetesen a Barbárok tanyáját is.

A koncertek javát a Krea7ív zenekar társaságában tolták (egyszer nekik köszönhetően nem maradt el egy buli). Rendszeresen sörivó versenyt, óvszerdobálást, vizes-póló versenyt tartottak a koncerteken.

A zenekari tagok zenei széthúzása és anyagi problémák vezettek végül ismét a feloszláshoz. A zenekar – ebben a felállásban – 2010. szeptember 11-én tartotta meg búcsúkoncertjét, amit sajnos 3 dal után a hely engedélyeinek hiányában abba kellett hagyniuk.

ROSSZ SZOKÁS IV. – A JELEN
Feri már a III. tagságnál kezdeményezte, hogy öccse, Molnár Kristóf játszhasson a bandában egy-két dalt. Végül Kristóf fel is lépett a “búcsú” bulin szeptember 11-én egy dal erejéig. Némi szusszanás után Kristóf iskolai osztálytársa Varga Gábor (dob) és a zenekar próbáinak helyszínén “felvigyázóként ücsörgő” Simon Dávid (basszus) kiegészítésével összeállt a 2011-es Rossz Szokás.

Megvolt az első koncert is, stílszerűen a Barbárok tanyáján egy Nirvana emlékzenekar társaságában játszottak egy mocskosat a srácok. Itt erősödött meg az igény arra, hogy a banda újra kerítsen egy szólógitárost és egy vokált. Így Kristóf meghívta Hantó Domát játszani a bandába.

A zenekar pár tagja egy iskolai fellépésre készült, amelyen Balogh Edina énekelt egy dalt. Mivel a Rossz Szokás próba keretein belül (is) készültek a bulira, ezért a banda tagjai meghallották Edinát és egyből beleszerettek… a hangjába. Ekkor lett ismét hat tagú a zenekar!

2011 is változatosan alakult az életünkben. Sajnos Varga Gábor és Balogh Edina egyéb elfoglaltságok miatt kilépett a zenekarból, de ez nem szegte kedvünket. Nekik köszönjük az eddigi áldozatos munkát, fergeteges bulikat és minden jót kívánunk!

Gabika helyére Gerédi Anita jött vissza hozzánk, így legalább gyorsan meg tudta tanulni a repertoárt. (Igaz kénytelen volt: 3 próbája volt rá).

Két kisebb koncerttel fejeztük be az évet, de a próbateremben újradolgoztunk pár dalt, amik így hangzásban sokkal jobbak lettek.

Edina helyét Molnár Kristóf vette át a vokálmikrofon mögött, így eggyel több feladatot kapott, ami számunkra nem baj és a közönség is élvezte. Várjuk 2012-t!

2012-ben Doma kilépése miatt Winnetou újra csatlakozott a zenekarba, és nagy erőkkel beindult a koncertezés mindenfele!

Videók

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Molnár Ferenc
ének
vokál
Winnetou
gitár
Janó Péter
gitár
Simon Dávid
basszusgitár
vokál
Gerédi Anita
dob