Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tales Of Evening

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2011

További képek

Biográfia: 

A zenekar 2011 év elején alakult. Ádám Attila, a zenekar billentyűse és dalszerzője, saját instrumentális és atmoszférikus zenéit teljes zenekari környezetben szerette volna viszont hallani, továbbgondolva a dalokat gitárral, dobokkal és énekdallamokkal. Ehhez olyan zenésztársakat keresett, akik szintén szeretik ezt a világot, a fülbemászó dallamokat és a szimfonikus betétekkel dúsított metált.

Az így megalakult csapat konkrét tervekkel elkezdte rögzíteni első nagylemezét, ami a Hajléktalan lélek címet viseli.

2011 szeptemberében megjelent első videoklipjük, amit a Lázadás című dalhoz készítettek. A videoklip sok emberhez eljutott és az óta is nagy népszerűségnek örvend. Majdnem teljes egy héten át őrizte az első helyet a Zene.hu videoklipes slágerlistáján, több népszerű zenészt és zenekart megelőzve ezzel.

Az első élő bemutatkozás 2012 év elején volt, majd sorra követték egymást a neves események, koncertek, ahol több Magyarországon már híressé vált metálzenekarok társaságában léphettek fel. Eközben a zenekar folyamatosan rögzíti stúdióban első nagylemezét. A Hajléktalan lélek c. első nagylemez 2012 szeptemberében jelent meg a Hammer World - Nail Records gondozásában. Szeptemberben a Hammerworld magazin mellékleteként, majd októbertől teljes booklettel is meg lehet vásárolni a CD-t országszerte. A lemez megjelenésével párhuzamosan forgatják második videoklipjüket az Inkább egyedül című dalhoz.

A 2013-as év koncertezéssel telik. A szimfonikus és dallamos metált játszó csapat több neves külföldi zenekar társaságában lépett fel az elmúlt hónapokban úgy, mint, Sabaton, Eluveitie, Luca Turilli's Rhapsody stb.

2013 őszén készült el a Szél feltámad kislemezük, melyhez videoklipet is forgattak. Ez az első dal, amely hivatalosan megjelent angol nyelven is. Ugyanebben az időben nekiláttak a második nagylemez munkálatainak is, amely Szilánkok címmel jelent meg első körben magyar nyelven a HammerWorld magazinnak köszönhetően 2015 elején.

2012-es HammerWorld által meghirdetett szavazáson a következő helyezéseket érte el a zenekar:

- Kedvenc HammerWorld melléklet: Tales Of Evening - Hajléktalan lélek
- 2013 reménysége: 4. Tales Of Evening (nemzetközi mezőny)
- Kedvenc énekesnő: 9. Dudás Ivett (nemzetközi mezőny)
- Kedvenc billentyűs: 4. Ádám Attila (nemzetközi mezőny)
- Az év klipje: 10. Tales Of Evening - Inkább egyedül (nemzetközi mezőny)

Videók

  • Tales Of Evening - Inkább egyedül
  • Tales Of Evening - A szél feltámad
  • Tales Of Evening - Lázadás

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Dudás Ivett
ének
Ribarics Tamás
gitár
Ádám Attila
billentyűsök
Németh Attila
basszusgitár
Pálosi Róbert
dobok
Címkék: 
Tales Of Evening