Bejelentkezés

x
Search & Filters

VolumeFeeder

Megalakulás dátuma/Aktív évek: 
2003

További képek

Biográfia: 

2003-ban alakultunk Hódmezővásárhelyen egy 14-15 éves fiatalokból álló baráti társaságból még SWAMP néven. Kezdetben Metallica feldolgozásokat játszottunk, aztán idővel a saját nóták írására kezdtünk koncentrálni. Néhány tagcserét követően csak a három alapítótag (Balázs Imre – ének, gitár; Drahota Gergő – basszusgitár; Jaksa Róbert – dob) maradt meg a zenekarban.

A kezdeti sikertelen, házilag készített felvételek után 2008-ban vettük fel Soulshades című demónkat. Bár a lemezen érezhető az útkeresés a hangzás terén, az anyag kedvező kritikákat kapott a hazai rockújságokban. Ezt követően folyamatos koncertezésbe kezdtünk, számos hazai és külföldi zenekarral játszottunk. A fellépéseknek és az intenzív próbálásnak köszönhetően fokozatosan kialakult a zenekar stílusa, amely groove-os, dallamos heavy rockként jellemezhető. Robi 2011 tavaszától az Ektomorf sorait is erősíti.

2011 júniusában láttunk neki Middle Finger Attitude című kislemezünk felvételének a szegedi Black Hole Sound Studióban. Az EP produceri és hangmérnöki munkálatait Vári Gábor (Dystopia énekes-gitáros) végezte, aki többek között olyan zenekarokkal dolgozott korábban, mint az Angertea, a Fish! vagy a Solar Scream. A kislemez megjelenésével egyidőben váltottunk a VolumeFeeder névre. Jövőbeli terveink között szerepel egy nagylemez elkészítése, kiadókeresés illetve minél több koncert itthon és külföldön egyaránt.

2013 év elején megjelent a VolumeFeeder legújabb kislemeze, a Crowns and Chains. Az EP-n három nóta kapott helyet, amelyek az eddigieknél jóval tömörebbek és lényegretörőbbek
 

Videók

  • VolumeFeeder - Unreality
  • VolumeFeeder - Dispel The Demons
  • VolumeFeeder - Proud

Jelenlegi felállás: 

NévHangszer
Balázs Imre
ének
gitár
Drahota Gergő
basszusgitár
Jaksa Róbert
dob