Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sid Wilson (Slipknot)

Születés / Halálozási dátum: 
2015. április 10. péntek
Születési hely: 
Des Moines - USA
Zenekar: 
Zenekar(nem tárolt): 
SID

Egyéb képek: 

Biográfia: 

Szülei (Janis és Sidney) angliából azármaznak, de még Sid születése előtt átköltöztek Amerikába, így ő már Iowaban, potosabban Des Moinesben született, mindkét kezén hat-hat ujjal, amiket természertesen azonnal leműtöttek, barátai ma is azzal viccelődnek, hogy mire lennének képesek egy DJ-vel, akinek tizenkettő ujja van. Kezdetben punk bandákban játszott, amikben basszusgitározott és szaxofonozot. Mielőtt csatlakozott volna a Slipknothoz összeállítot egy DJ-kből álló csapatot Sound Proof Coaliton névvel, akikkel időnként még ma is zenél.

Saját bevalása szerint kedvenc koncertje az volt, amikor előszőr meglátta a Slipknotot, s mindenképpen szeretett volna csatlakozni hozzájuk, 1998-ban ezt meg is valósította, a tagoknak már akkor is tetszet beválalóságga és merészsége. Koncereteken gyakran beugrik a közönségbe, de emelett hasonló örűltésegek is csinál, mint Clown, szenvedett már harmadfokú égési sérüléseket, s többször is eltörte csontjait, többek közt a bordáját is. Amikor csatlakozott a bandához tíz különbőző gázálarcot használt, mint maszk, melyeknek nevet is adott, később koponyára hasonlító maszkokat viselt, majd egy robotra hasonlítót, melynek szemöldöke mozgatható. Paul halála után ezt visszacserélte egy gázálarc-szerűre. Clownnal gyakran "harcolnak", de ezek nem komoly dolgok, inkább csak aféle "testvér bunyók".

DJ Starscream névvel szokot fellépni, mint DJ, a nevet a Transformers c. filmből vette(kedvenc transzformerét híyták így). 2006-ban jelent meg első önálló albuma, emelett tagja a New Stars of the End Times hip hop és My Love Affair pop-rock bandának, utóbbiban zongorázik és énekel.  

Érdekességek, kedvencek

Venice Beachen  gyakran gördeszkázik, deszkáján 3 szemüveges űrmajom szerepel. Hobbijai között a főzés, az agyagszobrászat és a hódeszkázás is szerepel. Három éves korában szülei elvitték őt Iowa State Fair-ba egy Sheena Easton koncertre, ami élete első koncertje volt. Amikor a saját otthoni studióját építette véletlenűl fejbe lötte magát egy szögbelővővel. Ő inkább a hip-hopért, a jungle jazzért és a Beastie Boysért rajong, mintsem a metalért. A Slipknot kilenc ágú csillagát Clownnal közösen tervezték. Az Iowa felvétele idején halt meg nagyapja, ami szintén rányomta a bélyegét a lemezre.

Sokáig elterjedt volt hogy március 15-én van a születésnapja, ezt később a myspace oldalán megcáfolta, miután a 2006. március 15-én rengetegen 'Boldog Születésnapot' üzenetekkel árasztották el. Amikor hazaért a 2004-es japán turnéról elterjedt a pletyka hogy eltörte a lábát. Végül Corey felesége tisztázta, aki a Stone Sour fórumára feltett egy hírt arról hogy Sid jól van, és nem kell félni, Amerikában a csapat folytatja majd a turnét. 2008-ban a Mayhem fesztiválon eltörte a lábát, de ez nem akadályozta meg a koncert folytatásában. 2014-ben szerepelt a népszerű bűvész, Dynamo műsorában.