Bejelentkezés

x
Search & Filters

Death Metal est augusztus 14-én a Dürer Kertben - Decrepit Birth, Jungle Rot

Habár a magyar fesztiválokon csak elvétve lehet death metal zenekarok nevét felfedezni, azért a nyár kedveskedett a műfaj rajongói számára néhány nagyobb klubkoncerttel is, ebbe a sorba illeszthető bele a Decrepit Birth és a Jungle Rot augusztus 14-i, budapesti fellépése.

A Decrepit Birth története 2001-ben kezdődött, és nem is nagyon kellett sokat várniuk a sikerekre, az első albumuk az „...And Time Begins” mérföldkő a death metal underground hívei számára, ugyanis talán a valaha volt egyik legkíméletlenebb debüt lemez, ami megszületett a műfajban. Gyors és nélkülöz minden olyan elemet, ami akár egy pillanatra is kiszakíthatna minket az őrlésből. A kezdeti sikerek után a zenekart a sok tagcsere és egy botrány is visszavetette, az alapító gitáros Mike Turner szexuális bűncselekményeket követett el éveken át, a zenekar kénytelen volt megválni tőle. A követező album csak 2008-ban jelent meg, Az első album gyorsaságát megtartották ezen a lemezen is, de elmozdultak egy dallamosabb irányba, amivel még több hívet szereztek maguknak. A 2010-es album pedig a „Diminishing Between Worlds” folytatásaként értékelhető. A folyamatosan turnézó zenekar eddig mindig elkerült minket, de most végre eljönnek a hazánkba is, és egy egészen vállalható 2200 ft-os elővételes jegyárral lehet majd megtekinteni a Decrepit Birth-öt a Dürer Kertben.

De akinek nem lenne elég a Decrepit Birth, annak jó szívvel tudjuk ajánlani a szintén amerikai Jungle Rot-ot is. Ők is első ízben lesznek láthatóak Magyarországon, ami azért meglepő, hiszen egy immár 20 éves zenekarról beszélünk, amely megállás nélkül ontja ki magából a lemezeket és számos alkalommal turnéztak már Európában. Minden más esetben főzenekar is lehetne a Jungle Rot, de most csupán a felvezető szerep hárul majd rájuk.

Az este folyamán színpadra lép még a magyar Sin Of God és a Embatheria, a svéd Grandexit és a magyar dobossal operáló román Clitgore.

A nyár utolsó nagyobb death metalos megmozdulása kétségkívül augusztus 14-én lesz a Dürer Kert Kistermében, amire nagyon alacsony, 2200 Ft-os jeggyel lehet majd bejutni.

Olcsó jegyeket a CD Pincében, a Headbangerben, a Dürer Kertben, illetve a Sin Of God-nál és az Embatheria-nál lehet váltani.

2013. augusztus 14. Budapest @ Dürer Kert
DECREPIT BIRTH(USA)
JUNGLE ROT(USA)
GRANDEXIT(SWE)
SIN OF GOD
EMBATHERIA
CLITGORE(RO)

Jegyár: 2200/2990 Ft

Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/162140263955264

 

Címkék: 
Decrepit Birth
Jungle Rot