Bejelentkezés

x
Search & Filters

Deep Purple - Gillan már soha nem akar együtt dolgozni Blackmore-ral

Ian Gillan-t nemrégiben arról kérdezték, érzett-e valaha késztetést, főleg a híres billentyűs Jon Lord halála után hogy újra együtt dolgozzon a Deep Purple alapító gitárosával Ritchie Blackmore-al?

„A legkevésbé sem! Jon-nal nagyon közeli barátok voltunk, vacsoráztunk együtt Párizsban, Tokióban, e-mail-eket küldtünk egymásnak, és nagyon jó kapcsolatot ápoltunk. Jon több mint tíz éve hagyta el a bandát, de még most is a Deep Purple keresztapájának tartják.

Ami Ritchie-t illeti… ez egy teljesen más történet.  Ritchie-ről nem sokat beszélnek manapság, de az az igazság, hogy volt egy történelmi pont ahonnan a zenekar szinte haldoklott. Ha Ritchie maradt volna a zenekarban, az biztos, hogy a Deep Purple végét jelentette volna. Az előadások egyre rövidebbek lettek és a közönség is egyre jobban megcsappant. Kis termekben játszottunk, és még azok is csak félig teltek meg. Ritchie meg fogta magát és lesétált a színpadról. Amikor 20 éve kilépett a zenekarból, akkor elvonultak az esőfelhők és kisütött a nap. Jon és a többiek pedig feléledtek, úgy értem, hogy a személyiségük a zenénk központi témája lett.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy Ritchie egy nagyon nagy zenész, egy hihetetlen író, és remek játéka van.  Emlékszem sokszor szobatársak is voltunk, de ezek az idők elmúltak, mert Ritchie megváltozott. Az ő múltja a zenekarban teljesen más volt, mint Jon Lord-é.”

„Szóval nem! Nem vágyom arra, hogy Ritchie-vel dolgozzam. Nem vágyom rá, hogy vele vacsorázzak Tokióban vagy Párizsban. Remélem, hogy jól van és boldog, de itt pontot is teszünk az ügy végére.”

 

Ian Gillan és Ritchie Blackmore a régi "szép" időkben

 

Címkék: 
Ian Gillan
Ritchie Blackmore
deep purple