Bejelentkezés

x
Search & Filters

Íme Czutor Zoltán (Belmondo, Nyers) kendőzetlen véleménye a honi "zeneiparról"

Ami a mai magyar "zeneiparban" történik, az már régóta nevetséges! Legalább is egy kisebb réteg számára mindenképp. Nem szeretnénk belekötni senki zenei ízlésébe, de amit az emberek torkán akarnak letuszkolni (lásd a cikk utolsó mondata)!, az már valóban felháborító! Ennél már csak az szánalmasabb, hogy van erre befogadó közeg. Czutor Zoli véleményét maximálisan osztjuk! Lassan időszerű lenne kitakarítani a mocskot, hogy előtérbe kerülhessenek a tehetségeink...

 

Íme a poszt, amelyet Czutor Zoli a Facebook profilján tett közzé:

 

"Nos, az a helyzet, hogy muszáj - sokkal hamarabb muszáj lett volna - szerzőként, olyan alkotóemberként megszólalni, aki nem csak a rutinjából és technikájából él, főleg nem a kapcsolataiból, hanem a fantáziájára, érzéseire támaszkodva próbál műveket létrehozni, több, kevesebb sikerrel, de azért elboldogulván már jó ideje.
 

Az nem kérdés, hogy szükség van mesteremberekre, iparosokra, akik a maguk feladatát precízen, pontosan elvégzik, szükség van azokra, akiket segítségül hívhatunk egy-két szakmai feladat kivitelezésénél, szükség van profi, technikás zenészekre, hangszerelőkre, énekesekre, táncosokra, de hol vannak az alkotások? A segéderők felkérése, megbízása nem lehet a végcél! Hol vannak a melódiák, harmóniák, groove-ok, ötletek, gondolatok, játékosság, személyesség, újdonság, eddig nem látott megközelítés, legalább egy pici mélység zenében, üzenetben, kiállásban, megszólalásban, vagy bármilyen megnyilvánulásban? Hol a fantázia, a bátorság? Nincs a mai magyar könnyűzene intézményeiben valami halvány törekvés arra, hogy legalább néhány elengedhetetlen attribútumában kielégítsék ezt a minimális kultúrigényt? Vigyorogva, egymást hájjal kenegetve paszírozzuk egymást a pokolba? Miért írnak dalokat nagyobb nyilvánosságú helyekre, akikről üvölt, hogy nem jut eszükbe semmi? Nem is éreznek semmit. Kedves iparosok, rutinos mesteremberek! Olyan büdös ez. Rohadt büdös.

Tessék abbahagyni, hogy letuszkoljuk a semmilyen szart az emberek torkán! Próbáljunk vmi olyat csinálni, amire másnap is emlékezhetnek!"

 

Az alább látható Nyers klip címe sajnos nem aktuális....

 

Címkék: 
Czutor Zoltán
Belmondo
Nyers