Bejelentkezés

x
Search & Filters

Supergroup + Drinkers - Villáminterjúk és koncertbeszámoló

A debreceni Supergroup zenekar egy feldolgozásokat játszó csapat, nem kisebb torokkal az élen, mint „Parola” a Remorse-ból.  A zenekar vezetőjével Gaál Gabriel-el, a kazincbarcikai  koncert alkalmával készített Bodzilla kolléga egy villám interjút.

Rockbook: Mióta létezik a csapat?

Gaál Gabriel: A csapat 2010 óta működik. Akkor hoztam létre egy dobos sráccal. Az elején abban gondolkoztunk, hogy a klasszikus Heavy metal vonalon elindulunk és csak feldolgozásokat játszunk, aztán megtaláltuk a mostani basszusgitáros srácot – Miski Zoltánnak hívják- és ő hozta a Hard rock stílust a zenénkbe. Akkor eldöntöttük, hogy legyen ez a két véglet, a dallamosabb Hard rock, és a keményebb vonalat képviselő Metal, így ezen elképzelés alapján próbáltunk elindulni. Tehát ha valaki eljön a koncertünkre, akkor az mindent megtalál a palettán, amit egy rockzenekartól várhat, a bulizósabb daloktól egészen a súlyosabb témákig. Próbáltam összegyűjteni a megfelelő embereket, és a dobos személyétől eltekintve gyakorlatilag meg van a felállás.
 
Rockbook: Honnan jött a Supergroup név? Vannak a zenekar tagjainak, más zenekaraik is és ezáltal valamiféle vegyes válogatott, vagy máshonnan ered?

Gaál Gabriel: Jól sejted, több zenekarban is játszunk, én és Ráckevi Imre, alias „Parola”- aki a Remorse zenekar tagja is- együtt játszunk a Decadence nevű zenekarban, a ma este dobon kisegítő Kocsis Krisztiánnal együtt, aki emellett még a Dying wish-ben is játszik. A gitárosunk Benikovszky Péter is több zenekarban is megfordult már debrecenben (Mig 29, Keczán, ), így lehet ez is az egyik megközelítés, de ha jól emlékszem a VH1-on ment egy műsor, amiben Sebastian Bach (Skid Row), Evan Seinfeld (Biohazard), Ian Scott (Anthrax), Ted Nugent és Jason Bonham egy valóságshow keretében, készítettek el egy lemezt Supergroup néven és onnan jött a név. Először a saját szórakoztatásunkra zenéltünk, de aztán úgy alakítottuk a műsort, hogy a közönség is velünk együtt élvezze.

 Rockbook: Saját számaitok vannak vagy csak feldolgozások?

Gaál Gabriel: Csak feldolgozások. Mi magunkat cover zenekarnak mondjuk, mert néhány számot vagy Metalosabban játszunk, vagy egy kicsit áthangszerelve, de törekszünk, hogy minél hitelesebben, és igényesebben visszaadjuk ezeket a dalokat.

Rockbook: Merre láthatunk titeket élőben?

Gaál Gabriel: Több motoros fesztiválon, többek között itt nálatok Kazincbarcikán is a BAB motoros találkozón, Debrecenben a Campus fesztiválon, Szlovákiában a Metal forever fesztiválon.

 

Drinkers

 A Drinkers zenekar egy nagy múltra visszatekintő kazincbarcikai csapat. A zenekar énekesével, Hegedűs „Zako” Istvánnal, -aki egyébként az ország egyik legjobb rock-blues torka- folytattuk a rövid interjút.

Rockbook: Mióta is működik a zenekar?

Zako: Ez kurva jó kérdés. Olyan régen, hogy nem is emlékszem rá…ha,ha. Valamikor a ’80-as évek végén még Hard drinkes és Link drinkers néven kezdtük.

Rockbook: Akkor ez abból a csapatból maradt fenn?

Zako: Egy része igen, a zenekar másik fele pedig több kazincbarcikai zenekarokban zenél, illetve zenélt (Razzia, Riff-Raff, Memory, Screen)

Rockbook: Régebben saját számaitok is voltak, ezek maradtak vagy csak feldolgozások vannak?

Zako: Mára csak feldolgozások maradtak a műsorban, a legnagyobb hazai előadóktól, illetve megmaradt 2 saját szám is a „Kocsma rocky” és a „Szódavízből még nem született rock ’n roll”. Ez egy ilyen alkalmi formáció. Mint említettem, mindenkinek megvan a többi zenekara is. Néha összejövünk és játsszuk ezeket a régi magyar rock-blues klasszikusokat. Nekem is ott van a Zako band, az a fő zenekarom. De ez is fő lényegében, mert nagyon jó barátaim, egy jó baráti társaság.

 Rockbook: Lemezt esetleg terveztek saját dalokból?

Zako: Mondta az egyik barátom, hogy majd kivág egyet bádog lemezből -ha,ha- de nem tervezünk ilyet. Csak nyomjuk ezeket a régi klasszikusokat, amíg a közönség is szeret minket.

Rockbook: És a Zako band-el terveztek lemezt?

Zako: Demózgatunk, folyamatosan készülnek az új számok. Az, hogy ez milyen úton fog megjelenni, majd elválik.  Nincs mögöttünk szponzor, és hát Magyarországon kuláznak a feltörekvő zenekarokra. Na de mindegy, megvagyunk, rengeteg helyre hívnak minket, például különböző motoros találkozókra, rockfesztiválokra. Most is megyünk az AB/CD táborba, ahol tavaly Deák Bill előtt játszottunk. Koncert után beszélgettem is Gyuszi bácsival aki megdicsért minket. Idén pedig a Lord zenekar előtt fogunk játszani. Itt külön megköszönném Tibikének (Molnár Tibor AB/CD), hogy hívtak minket. Ezen kívül beneveztünk egy nagyobb tehetség kutatóra is, oda majd május elején megyünk az elődöntőre, és majd meglátjuk mi lesz.


Koncertbeszámoló Drinkers – Supergroup

Ezen az estén két feldolgozás-zenekar lépett a színpadra itt a Diamond Clubban. A Supergroup leginkább külföldi hard rock-heavy metal slágereket vonultatott fel, míg a Drinkers a legnagyobb hazai klasszikus rock-blues dalokat. Mindkét csapat kiváló rock torokkal rendelkezik. A Supergrupban, Ráckevi „Parola” Imre míg a Drinkersben Zako nyomja kiválóan ezeket a karcos metal-rock-blues dalokat.

Elsőként a Supergroup kezdett. A nyitó Scorpions- Rock You Like a Hurikane után jött a pop-punk király Billy Idol- Rebel Yell című slágere. Az est folyamán jobbnál jobb nótákat szolgáltattak a srácok. Az Iron Maiden –Fear of the Dark-ja aztán éneklésre buzdította a közönséget is akik lelkesen léggitározták végig az estét. A srácok keze alatt épp olyan jól szólalt meg a Megadeth Symphony of Destruction-je, mint a Judas Priest – Living After Midnight-ja. A külföldi számok mellett volt egy magyar blokk is, amit a Pokolgép Jel című számával nyitottak, amire aztán a bárpultnál is megindult az éneklés, majd rohantak sörökkel a kézben a koncertterembe. Az Omega Babilon-ját olyan jól meg csinálták, hogy még nekem is tetszett pedig sosem voltam nagy Omega rajongó. Persze ismerem a számaikat, de itt valahogy olyan metalban volt előadva, hogy ha így játszotta volna az Omega is, akkor talán másképp alakul a viszonyom hozzájuk. A magyar blokkot a Lord Egyedül-je zárta. Parola énekstílusa és hangja kitűnően idomult az összes dalhoz. Aki ismeri őt a Remorse-ból vagy a Dekadence-ből annak nem kell ecsetelnem. Aki meg nem ismeri, annak ajánlom, hogy menjen el egy Supergroup koncertre és győződjön meg róla. A koncert végére előkerült még a Motörhead Ace of spades és  Guns ’n Roses Paradise City száma is. A koncertet mivel is zárhatták volna jobban, mint a glamm-punk-metal himnusszal a Twisted Sister We’re Not Gonna Take it-jével. A közönség együtt énekelte ezt is a zenekarral.

 E remek felvezetés után következett a Drinkers. Bemelegítésként/beállásként eljátszották a 3:20-as bluest. A közönség ekkor már le sem akarta őket engedni a színpadról, de egy rövid szünet után belekezdtek a műsorukba. A Szóljon a rock-al kezdtek, aztán jött az Édes otthon, majd a Forma-1. A zenekar itt is kiválóan szólaltatta meg legnagyobb hazai rock slágereket. Külön színt vitt a hangzásba, hogy szintetizátor helyett Hammond orgonával szólalnak meg a billentyűs részek.  Jöttek tovább a klasszikusok Dinamit a vérem, A vén csavargó halála, Mi ez az érzés, Felszarvazottak balladája. Zako hangján hűen szólalnak meg a Deák Bill, a Vikidál, a P. mobil dalok. Meggyőződésem, hogy Zako méltatlanul nincs ott ezek között a nagy nevek között. Bizton állíthatom, hogy az ország egyik legjobb rock-blues énekese. A kétforintos dalt, a Koppány dalát és a Miskolcot Parolával együtt adták elő. Na meg persze a közönséggel együtt, akik a Drinkers koncertjét is végig táncolták, léggitározták és énekelték. A koncert végére olyan dalok maradtak, mint: Tobacco road, Soha nem elég, Menj Tovább,  valamint a két saját nóta: a Szódarock és a Kocsma rocky. Majd végül A zöld, a bíbor és a fekete.

 Egy élmény volt ez a koncert, jó zenészekkel, kiváló énekesekkel, jó közönséggel, és persze a jól ismert slágerekkel. Aki jól akar szórakozni, annak mindenképpen ajánlom, hogy csípje el a két zenekart, valamelyik motoros találkozón, fesztiválon, klubban.

Supergroup: https://www.facebook.com/supergroupmusic?fref=ts

A Drinkers zenekarnak sajnos nincs webes elérhetősége, de helyette, az énekes zenekarának a Zako band-nek, a facebook oldalát ajánlom mindenki figyelmébe:
https://www.facebook.com/pages/ZAKO-BAND/124714984213343?fref=ts

Bodzilla
 

Címkék: 
Supergroup
Drinkers