Bejelentkezés

x
Search & Filters

Szeptemberben érkezik a Dream Theater önmagáról elnevezett albumaA Roadrunner Records bejelentette, hogy szeptember 24-én végre megérkezik a progresszív metal banda, a Dream Theater új Grammy-díjra jelölt albuma melyet a zenekarról neveztek el.

 

A lemezt a Cove City Sound Studios-ban rögzítették, a gitáros John Petrucci producelésével, továbbá Richard Chycki végezte a keverési feladatokat, és a hangmérnök szerepét is ő tölti be. A lemez egy új fejezetet nyit a banda kalandos életében, az első ilyen változás, például hogy a 2010-ben Mike Portnoy-t váltó Mike Mangini kiválóan beilleszkedett, és aktív részese volt a kreatív feladatoknak.

„Minden albumban egy új lehetőséget látok az újrakezdésre.” – mondja Petrucci. „Olyan javításokat, vagy esetleg újjáépítéseket végzünk, melyek egy teljesen új stílusirányzatot alkotnak. Ez az első saját magunkról elnevezett albumunk, és nem gondolnám, hogy volna erősebb zenei identitásunk bármelyik albumunkon is. Ez egy epikus, intenzív, már-már filmbeillő dalokat tartalmazó lemez. Alig várom, hogy mindenki hallhassa. ”

A Dream Theater széleskörű választéka elérhető lesz a piacon. Standard és különleges kiadású CD-k, dupla-bakelitek, limitált kiadású zenei csomagok, jelennek meg, melyeket a tervek szerint júliustól lehet előrendelni a Roadrunner Records webáruházában.

Az album, a 2011-es A Dramatic Turn Of Events lemezt követi, melyen a banda első Grammy-díjra jelölt dala is hallható, (A legjobb hard rock/metal előadás kategóriában.) mely az On The Back Of Angels című dalt illeti.

 

Máig a banda legsikeresebb albuma. Top 10 Chart-okon kezdett 14 országban, beleértve a Billboard 200-as listáját is. Az A Dramatic Turn Of Events az összetettsége, az ambíciója, és a puszta ereje miatt kiérdemelte az év legjobb albuma címet.

Továbbá az A Dramatic Turn Of Events speciális kiadású CD/DVD összeállítása, tartalmazza a The Spirit Carries On-t, egy 60 perces videót a Dream Theater dobos meghallgatásáról, melyen a tehetséges Mangini-t is láthatjuk. Az új dobossal való együttműködés feladata ösztönözte a zenekart, és művészi magasságokba emelte az albumot, melyet a világ körüli turné követett. Az újjáalakult banda, 15 hónapos intervallumban, a világ 35 országában adott teltházas koncerteket.

A zenekar több mint 10 millió albumot és DVD-t adott el világszerte, és már régóta a Hard Rock óriások népes táborába tartoznak. Olyan albumukkal, mint pl. a 1992-es Images & Words (A Pull Me Under című kislemez Top 10-ben végzett.) számtalan elismerést szerzett a Long Island-i zenekar, és bekerültek a Rolling Stones mindenidők legjobb progresszív rock csapatainak Top 10-es listájába.

A 2007-es Roadrunner Records-al való egyesülés óta, figyelemre méltó albumok érkeznek a bandától, egy új zenei oldalukat ismerhetjük meg. Ezeket a kreatív változásokat, a mérföldkőnek számító 2009-es, Black Clouds & Silver Linings album is bizonyítja, mely a Billboard 200-as listájának 6. helyén nyitott.

A banda mindenképp turnézni fog az új albummal, ennek részleteivel hamarosan jelentkezünk.

Dream Theater:

John Petrucci (gitár), John Myung (basszusgitár), James LaBrie (ének), Jordan Rudess (billentyűs hangszerek) és Mike Mangini (dobok).

További információk:
www.dreamtheater.net

www.facebook.com/dreamtheaterofficial

www.twitter.com/dreamtheaternet

www.myspace.com/dreamtheater

www.youtube.com/dreamtheater

 

Címkék: 
Dream Theater