Bejelentkezés

x
Search & Filters

Bullet For My Valentine, New Friend Request koncertbeszámoló – 2019. 04. 10., Barba Negra Music Club



Bullet For My Valentine, New Friend Request – 2019. 04. 10., Barba Negra Music Club
 
Tavaly júniusban a Budapest Parkban adott emlékezetes koncertet a Bullet For My Valentine, és akkor az Asking Alexandria-t, a Caliban-t, a Shapes-t és a Blessthefall-t is megnézhettük előttük (koncertbeszámoló itt). Matt Tuck is társai most ismét útra keltek, ezúttal egy önálló klubturné keretén belül, amelynek magyar állomására a Barba Negrában került sor.
 
A tavalyi vendégzenekardömpinghez képest ez alkalommal csak egy banda felelt a hangulat megalapozásáért, méghozzá egy remek hazai csapat, az éppen ötödik szülinapját ünneplő New Friend Request, aminek már csak azért is örültem, mert eddig még nekem sikerült élőben elcsípnem a fiúkat. A zenekar tavaly már játszott a Track-ben a Shinedown előtt, vagyis nem ismeretlen számukra a neves külföldi kollégák előtt való fellépés és persze az önálló turnék során is láthatóan kellő rutint szereztek és magabiztos produkciót mutattak be a színpadon. A szülinapi koncerthez csatlakozott az Alvin és a Mókusokból ismert Dul Sanyi, valamint Karai Anna is, aki a Sárból víz című dalba szállt be Kerecsen Laci mellé. Annak ellenére, hogy ez az este papíron elsősorban nem a New Friend Request-ről szólt volna, a srácok nagyszerű koncertet adtak, ami mindenképpen izgalmasabb és talán az sem túlzás, hogy jobb is volt, mint a főzenekar teljesítménye. Ezúton is boldog szülinapot a bandának és csak így tovább!
 
 
Rajongói szempontból nyilván fantasztikus dolog, hogy az utóbbi időben gyakran egy év sem telik el kedvenc külföldi bandáinak magyar koncertjei között, ugyanakkor ez a legtöbb esetben óhatatlanul azt vonja magával, hogy nem sok változásra számíthatunk a dallistát illetően, és a korábbi napok setlistjeit böngészve bebizonyosodott, hogy ebben az esetben sincs ez másképp és a Bullet For My Valentine szinte 100%-ban ugyanazzal a programmal járja Európát, mint tavaly, ami egyúttal azt is jelenti, hogy csak egy nagyjából fesztiválkoncert hosszúságú bulira számíthattunk a walesi bandától.
 
Nem kifejezetten pozitív előjelek ezek, de ennek ellenére kíváncsian vártam a zenekar színpadra lépését és el is kapott a hangulat, ahogy belecsaptak a Don’t Need You-ba. Bár tulajdonképpen ez a tavaly megjelent Gravity album turnéjának második felvonása, ezúttal is csak négy dal képviselte a lemezt, vagyis nem sokkal vagy éppen semmivel sem több, mint a korábbi albumokat – a Temper Temper kivételével, amelyről most sem játszottak semmit és ez alighanem mindenkinek jobb is így.
 
 
Matt Tuck tavaly nyár óta még hosszabb szakált növesztett, de egyébként nem változtatott jól megszokott fazonján: ezúttal is elmaradhatatlan baseballsapkájában nyomta végig a koncertet. A hangjára nem lehetett panasz, időnként kommunikált a közönséggel és mosolygott is a rajongókra, de most mintha az egész zenekar fáradt lett volna egy kicsit, ami bizonyára annak tudható be, hogy a budapesti buli már a nyolcadik koncert volt ezen a turnén, szinte pihenőnap nélkül.
 
A programból ezúttal kimaradt a Venom, bekerült viszont a Suffocating Under Words Of Sorrow, és bár előbbit is kedvelem, a magam részéről örültem ennek a „cserének”. Az viszont már sokkal nagyobb és kellemetlenebb meglepetés lett volna, ha a You Want a Battle? (Here’s a War)-t sem játsszák el, de szerencsére azért a koncert vége felé mégiscsak sor került rá, és összességében így másodjára sem nagyon lehetett belekötni a tavalyival szinte megegyező setlistbe, aki pedig most hallotta először, nyilván még ütősebbnek találta.
 
 
Túlzás lenne azt állítani, hogy tökéletes koncertet kaptunk volna vagy hogy az év egyik legjobbjaként emlegetjük majd, de ennek ellenére jó volt újra látni a bandát, főleg egy klubkoncerten a Budapest Park és a Sziget után. Biztos vagyok benne, hogy nem utoljára járt felénk a Bullet For My Valentine, és remélhetőleg a következő alkalommal már új dalokat is kapunk majd és egy még jobb koncertélménnyel gazdagodunk.
 
A Bullet For My Valentine koncerten elhangzott dalok:
 
01. Don’t Need You
02. Over It
03. Betrayal
04. 4 Words (To Choke Upon)
05. Worthless
06. Letting You Go
07. Last Fight
08. Scream Aim Fire
09. Piece of Me
10. No Way Out
11. Suffocating Under Words Of Sorrow
 
Ráadás:
 
12. Tears Don’t Fall
13. You Want a Battle? (Here’s a War)
14. Waking the Demon
 
További képek itt és itt
 
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Radó Norbi – Photoinvisible