Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ettől a southern rock/grunge zenétől még Lee tábornok is feléledne! Dungaree (2014) EP kritika

Az amerikai polgárháborúban a konföderációs csapatok tábornoka, a déli államok vezére, Robert Edward Lee tábornok egyszer azt mondta - “I don’t believe we can have an army without music.” – azaz „Nem hiszem, hogy lenne hadseregünk zene nélkül.” A szegedi Dungaree hallatán talán még Gettysburgnél is nyertek volna a déliek, hiszen a László Gergely, Horváth T. Zoltán, Balogh Attila, Dencs Dominik alkotta southern rock/grunge csapat keményen odatette magát az első, bemutatkozó kislemezük, a ”Climb Out Of The River” készítésénél. Az egész cuccból árad az energia, durván felpörget a srácok zenéje.

Na de be is fejezem a töriórát. Nemrégiben pont a Rockbookon mutatkozott be a szegedi illetőségű zenekar egy interjú keretében, melyben a 3 új dalt tartalmazó EP-jük is meghallgatható.

Nah mit is mondhatnék? Rongyosra hallgattam mind a három dalt, és az első alkalom után a „MÉG!! MÉG!! MÉG!!! Én nagyon akarok még ilyet hallgatni” mondatok hagyták el a számat. A lemez címadó nótája egy mocskos slideblues-os intro után egy erőteljes döngölős alaptémába hasít át… Lesokkolt! Persze vannak benne lazább, visszafogottabb kiállások is, de utána meg egy olyan gitászólót kaptam az arcomba, hogy ott maradt a tököm a fotelben. A dalszöveg is rendkívül tetszik. Valami nő lesz itt a dologban… :D, de semmi konkrétum. Ahogy ezeket meg kell írni! Pacsi
 A második ’Dream Again’ nekem olyan rádióbarát nóta, de most a szó legpozitívabb értelmére céloztam. Ez a dal egyébként ideális, hogy behuppanj valami amerikai dögbe a haverokkal, cisszents egy sö… kólát! És padlógáz! A ’Dream Again’ egyébként inkább a zúzós, tökös, Rock ’N’ Roll stílusába sorolható, egy nagyon szimpatikus refréndallammal. Slash legújabb anyaga jutott eszembe, mikor hallgattam.
„My mom used to propose me: „Son, break the silence!’” - hangzik el a swingesen induló ’Right Words’ című dalban. Hát az anyai tanácsot megfogadták a srácok! Hatalmas zúzásba csapódik át ez a darab is, koncerten valószínűleg nem bírnám egy helyben nézni. Egyébként remek zárást ad a kislemeznek felpörög a hallgató a végére.
Repül a maximális 10-es a srácoknak. Hibátlan a bagázs. Pár hónapja él csak a zenekar, de érződik, hogy képzett a társaság. Kiváló énekhang, stílusos gitár, precíz, pontos ritmusszekció. Kell ennél több? Nah most akkor hallgassa meg szépen mindenki ezt a cuccot!

Mocsok
 
Címkék: 
Dungaree