Bejelentkezés

x
Search & Filters

Interjú a Red Hot Chili Peppers gitárosával, Josh Klinghoffer-rel. ”How’s Your Process (work)” kritika

Július 1-én jelent meg a Los Angeles-i experimental rock csapat, a Dot Hacker második lemeze, a ”How’s Your Process (work)”. A zenekart még 2008-ban alapította Clint Walsh és a jelenleg Red Hot Chili Peppers-ben is tevékenykedő gitáros, Josh Klinghoffer, azonban az első kiadványra 2012-ig kellett várni. Ez volt az ”Inhibition”. A villáminterjút a lemezkritika alatt olvashatjátok.

A ”How’s Your Process (work)” hat dala zeneileg igen színes palettát ölel fel, helyet kaptak lágyabb pop-osabb és keményebb rockosabb dalok is. A zenekar egyébként kettéosztotta a lemez zenei anyagát és október 7-én megjelennek a fennmaradó számok is, ”How’s Your Process (play)” elnevezéssel.

 

Dot Hacker

 


Az ’Aim’ című darabbal indul a korong, mely a maga atmoszférikus hangzásvilágával kiválóan bevezeti a hallgatót a Dot Hacker képviselte zenei világba. A ’First In Forever’ dal megalkotását még 2010-ben az első lemez megjelenése előtt kezdték el, azonban a második korongra készült el. Első hallgatásra nekem, John Frusciante aktuális munkássága jutott róla eszembe, ami szerintem nem meglepő. Nagyon jó kis dal lett. A következő ’Floating Up The Stairs’ a kedvencem. Elképesztően tetszik a dal introja és magával ragadnak a harmóniák. Az ezt követő ’Elevator’ egy kicsit dallamosabb és belecsíp a funk stílusba is egy kicsit aminek személy szerint nagyon örül. Szintén remekmű. A ’Whatever You Want’-ből kislemez is készült, és az album előfutáraként jelent meg. Szinte első alkalomra elkápráztatott az energikus és a nyugodt részek váltakozása. Remek választás volt az album előfutárának. A nyugodt ’Sermon of Sorts’ zárja a lemezt, melyet talán a kezdőnótával, az ’Aim’-el tudnék összehasonlítani, így egyfajta keretet adtak Josh-ék ennek a nagyszerű lemeznek.
 Rockbook - Hello Josh! Mindenekelőtt engedd meg, hogy gratuláljak a ”How’s Your Process (work)”-hez. Remek album lett. Mennyi idő alatt és hogyan készült el? Tekintve, hogy a Red Hot Chili Peppersnél is folynak a munkálatok.

Josh – 2012 utolsó felében kezdtünk neki és ez eltartott 2013 második feléig. Nem mondhatnám, hogy egyben, inkább különböző blokkokban készítettük el a lemezt. Háromszor ültünk össze a srácokkal, ekkor elkészítettük az album vázát, utána jöttek az utolsó simítások, és az ének felvétel. A teljes folyamat majdnem egy évet vett igénybe. Vicces volt látni a stúdió körüli házakat, ahogy a különböző évszakokban megváltoznak.

Rockbook – Dallamosabb, érzelemdúsabb és néhol energikusabb lemeznek érzem a debütáló albumotoknál. Te hogy érzed, miben különbözik az új korong az ”Inhibition”-től?

Josh - A zenekar egyre inkább megszilárdul. Egyre több időt töltünk együtt, és egyre inkább felnövünk a feladathoz. Nem mondanám, hogy dallamosabb lemezt készítettünk, inkább azt mondanám, hogy magabiztosabb. Én egyébként minden projektbe belecsempészek annyi érzelmet és melódiát, amennyi csak tőlem telik. A két lemezt egyébként úgy hasonlítanám össze, mint egy csecsemőt és egy kisgyermeket. Egyébként köszönöm, hogy meghallgattad!

Rockbook – Nagyon tetszik a borító. Milyen ötlet alapján készült?

Josh – A koncepció az volt, hogy valami olyasmit csináljunk, amivel mindannyian egyetértünk, és ezt a lehető leghamarabb készítsük el. Nem volt semmiféle elképzelésünk, csak találtunk egy hasonló ötletet és úgy gondoltuk, hogy ez remekül illik a zenekarhoz és a lemezhez. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy Ryszard Horowitz elkészítette számunkra ezt a mesterművet.
 

Rockbook – Terveztek turnét a ”How’s Your Process (work)”-hez?

Josh - Lesz turné. Azt még nem tudjuk mikor, és hogyan csináljuk meg, de valahogy kivitelezzük. Már mi is nagyon várjuk.

Rockbook – Köszönöm a beszélgetést és hogy időt szakítottál ránk. Mit üzennél a magyar rajongóknak?

Josh – Nagyon köszönjük, hogy hallgatjátok a zenénket, ez sokat jelent számunkra. Oh! és ’Stay Hungary’ - (A ’stay hungry’ kifejezésből származik, mely arra utal, hogy ne aggódjunk, hogy merre is halad a világ, legyünk önmagunk, és tiszteljük az értékeinket.)

 

Facebook: https://www.facebook.com/DotHackerBand

  
Címkék: 
Dot Hacker
red hot chili peppers
Josh Klinghoffer