Bejelentkezés

x
Search & Filters

Judas Priest - Limitált példányszámban ’British Steel’ kazetta jár a kávéhozA Judas Priest klasszikus lemeze, a ’British Steel’ idén ünnepli a 35. születésnapját, ennek a nagyszerű évfordulónak a tiszteletére a Dark Matter Coffee és Judas Priest összefogtak, és nagyon vagány akciót találtak ki. Április 14-én a Dark Matter Coffee weboldalán, illetve három Chicago-i üzletükben a készlet erejéig minden egyes csésze ’British Steel’ kávéhoz egy Judas Priest kazetta (!!!) jár, amin a ’Grinder’ és a ’Snakebite’ című dalok találhatóak meg. A Dark Matter Coffee képviselői sajtótájékoztató keretében istenítették a zenekart, úgy emlegetve őket mint a metal divat megalapítóit.

 

 

A British Steel a Judas Priest hatodik nagylemeze, mely 1980-ban jelent meg. Ezen a lemezen mutatkozott be Dave Holland dobos, aki 1990-ig volt a zenekar tagja. Szerepel az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvben.

A British Steel az együttes addigi legnépszerűbb lemeze lett. Ezt az is bizonyítja, hogy a Living After Midnight és a Breaking The Law az angol listákra is feljutott. A kritika most már komolyan vette őket, az Egyesült Államokban is megindult a lemezeladás. A lemezen egyensúlyba kerültek a hangszeres melódiák és a vokális dallamívek. A számok egyszerűbben lettek, és Rob Halford énektémái is. A British Steel felvételei előtt, még 1980 márciusában egy rövidebb hazai turnén vettek részt, melyen az előzenekar az Iron Maiden volt. Az LP nagy hatással volt a műfajra, például Dimebag Darrell (ex-Pantera, Damageplan) haláláig nyakában hordta a British Steel albumot idéző borotvapengés medált, de Mille Petrozza a Kreator előtti zenekarával nemegyszer adta elő a teljes lemezt a bulijaikon. Akkoriban a lemezről két számra is készült videó (Living After Midnight, Breaking The Law).

 

 

 


 
Címkék: 
judas priest