Bejelentkezés

x
Search & Filters

Két kitűnő zenekar egyesíti zúzós erejét - Isten Háta Mögött, Angertea koncertek ma este az A38 hajón!

Két kitűnő zenekar egyesíti zúzós erejét ezen az estén, hogy elhozza nekünk a megtisztító energiát. Nem mellékesen a fiúknak jó humorérzékük is van! Kevés zenekar van ma Magyarországon, amiről a rajongók, metálértők, kritikusok és outsiderek egybehangzó véleménye tömören ennyi: zseniális.

Az Isten Háta Mögött ezek közé tartozik. A behatárolhatatlan stílusban, de leginkább metálban utazó négytagú együttes eddigi négy lemezével beírta magát a zenetörténetbe. Elszállós pszichedélia, kőkemény zúzások, fantasztikus és költői szövegek, metáldzsessz, gitárdobálás, riff-faragás - az IHM muzsikája minden, csak nem egyhangú.

A megalakulásról:

„Ugyebár megjött 99 nyara, hogy megalakuljon a banda, Csabival és Palival, mint alapító arcokkal. Aztán meg persze közbejött a mosógép-szál, és Lacika, aki egy 15 éves hosszú hajú rocker volt és csendben. És arra a kérdésre, hogy játszik-e valami hangszeren, õ a ’dob’ szót mondta. Ilyen egyszerû, csak mindig kérdezni kell. Persze Pali régebben a Fang nevû fisifosiságban játszott együtt az Istivel, aki ott még gitáros szerepet töltött be, annak ellenére, hogy az ihm-ben már basszerozik. Õ egyébként a már két hónapos bandához csatlakozott, és nagy hirtelenjében le is nyomták az elsõ koncertjüket a Convoy-jal Jászalsószentgyörgy egyik kocsmájában.

Azóta igaziból semmi különös nem történt velük az elmúlt években, koncertek sora, demózgatás, szakítások, esküvõk, 3d-grafika, Liszt Ferenc, Esztergom, 2 gyerek, miskolci albérlet, ilyenek. Szeret a zenekar mindahány arcot a közelében!

 


Az Angertea 1996 őszén alakult Szentesen. A mai felállás 98 óta stabil, és a következő tagokból áll: Peralta Miguel: basszusgitár, Bárkai László: dob, Mihály Gergely: gitár/ének. 97-től aktívan részt veszünk a hazai underground zenei életben. Stílusmeghatározásunk experimentális-grunge-metal.

2012 őszén megjelent az Angertea negyedik nagylemeze, a Nr. 4.: Songs Exhaled, amely egy roppant érett, végig színvonalas anyagot tartalmaz. A fiúk kiforrott és minőségi zenéje egyre nagyobb elismerést és publicitást kap külföldön, sajnos nagyobbat, mint kis hazánkban. Pedig bőven ott lenne a helyük szinte az összes magyarországi fesztiválon, az unásig "sztárolt" bandák mellett, vagy azok egy részével ellentétben.

 

 

  

Címkék: 
Isten Háta Mögött
angertea