Bejelentkezés

x
Search & Filters

Koncertfotó kiállítás volt a Zorall Sörolimpián. Íme a győztesek!

Az idei Zorall Sörolimpián koncertfotó kiállítás is volt, és a Most mutasd meg! felhívásra beérkezett fotók közül a közönség választhatta ki a legjobbakat.

"Látva a hiányt, mármint hogy a koncertfotósok munkálkodása többnyire csak virtuálisan jelenik meg egy-egy netes 'lájk' erejéig, eszembe jutott, hogy szükség volna egy igazi koncertfotó kiállításra - mondja az ötletgazda Kurcz Orsi. - Nem magamnak, nem csak a saját képeimnek. Ezt mondjuk sokan félreértették.

Május környékén felvetettem Hangyának az ötletet, ő meg rögtön támogatta, hogy legyen a Sörolimpia a helyszín. Tudtam, hogy nem lesz könnyű a szervezés, még úgy sem, hogy a legtöbb fotóssal havonta három-négy alkalommal találkozom a fotósárokban. Írtam az ismerősöknek, az ismeretlenekhez pedig a koncerteken pofátlankodtam oda, hogy lenne-e kedvük részt venni egy ilyen kiállításon. Végül szájról szájra járt az ötlet, formálódott is közben, és júliusra már majdnem 20 fotós jelentkezett.

Az utolsó hetekben akadt néhány fotós, aki időhiány vagy más ok miatt visszalépett, így a végére tizenketten maradtunk, fejenként 3-5 képpel. Az alsóörsi ruhaszárítókötélre végül több, mint 50 képet csipeszelhettünk ki az elmúlt évek hazai és külföldi koncertfotó 'terméséből'. (A kötéllel és a csipeszekkel a régi fotólaborok hangulatát akartuk kicsit felidézni.)

Nem is számítottam akkora érdeklődésre, ami végül a kiállításunkat fogadta. Ráadásul sokan azzal riogattak, hogy már az első napon eltűnnek majd a képek. Nem így történt. Már a kiállítás összerakásakor is többen segítettek, kérés nélkül padokat, asztalokat tologattak, képeket pakoltak, szavazólapot vágtak. Aztán a nézelődők is csak gyűltek-gyűltek, és mivel a kiállítósátor egyben koncerthelyszín is volt, rengetegen csodálták meg a fejük fölött csüngő fotókat. És persze szavaztak is, igen, nagyon sokan szavaztak. Legalább háromszázan. Így választotta ki a Sörolimpia közönsége a 2014-es év koncertfotóját.

 

A versenyen indulók névsora:


Bakonyvári Balázs
Bernáth Zsolt
Bíró István
Haberl Panni
Haizer Szabolcs
Horváth Attila
Kovács Levente
Köhler Ágnes
Kurcz Orsi
Neves Ildikó
Szappanos Zoltán
Török Hajni
 

Az első helyezett Haberl Panni lett, akit szerintem mindenki jól ismer. A második Török Hajni, aki úgyszintén nem új név azok számára, akik rockbulikbajárnak és szívesen nézegetik utóbb a koncertképeket. A harmadik helyet pedig megosztottuk: Szappanos Zoltán és Neves Ildikó lett a bronzérmes.

 

1. helyezett: Haberl Panni

 

 

 

2. helyezett: Török Hajni

 

 

 

Megosztott 3. helyezettek: Neves Ildikó

 

 

 

...és: Szappanos Zoltán

 


Szerintem minden kép csodálatos volt, és köszi az élményt szervezőként is, indulóként is: a fotósoknak, meg a közönségnek, és nem utolsó sorban persze Hangyáéknak is hatalmas hála minden támogatásért!

Lesz folytatás is, szerintem hamarosan, és remélem, hogy még több fotós részvételével. Lehet, hogy már télen, ha egy budapesti rockklubnak van kedve közreműködni ebben. De ha nem, akkor legkésőbb a 2015-ös Sörolimpián!"
 

Címkék: 
Zorall Sörolimpia